Friday Five: Laura's SuperVood ballen :)

Ik hoor regelmatig dat mijn ballen vrij onweerstaanbaar zijn.. Wait.. Whut!? Ik heb het dan natuurlijk over de welbekende 'bliss balls', of ook wel gewoon 'snack balletjes' genoemd. Bliss balls zijn mijn favoriete snack of all times! Omdat ze A. lekker zijn, B. snel klaar zijn en C. je ze direct in je mond kunt stoppen na bereiding. Lijkt me een duidelijk verhaal dit, dus hier komen ze: mijn vijf favoriete ballen op een rijtje voor jullie!

Wie de term bliss balls bedacht heeft? Geen idee. Ze hebben vreemd genoeg nog geen eigen Wikipedia pagina met tekst en uitleg. Raar wel. Want bliss balls zijn méga hip en populair onder ons fit& food girls. Deze kleine snack balletjes zijn namelijk gezond, snel om te maken, 'raw' te eten en last but not least erg lekker!

 

De basis van bliss balls bestaat veelal uit gedroogd fruit/vruchten als dadel, abrikoos, rozijn of vijg in combinatie met noten/pitten/zaden. Hierin kun je vervolgens naar harte lust variëren. Veel gebruikte combi's zijn bijvoorbeeld geraspte kokos, havermout en rauwe cacao poeder. 

 

Ik maak wekelijks wel een batch met bliss balls. Handig om deze snacks in de koelkast te hebben liggen voor de zoete-trek momenten. Vaak na het sporten of 's avonds na het eten heb ik nogal eens sweet cravings. Één of twee van deze balletjes en je bent weer good to go! Gezonder dan een pak stroopwafels en daarbij ook veel voedzamer. De balletjes bevatten natuurlijke suikers, vezels en goede vetten uit noten. Kleine energie bommetjes die een goede aanvulling zijn op jouw fit en healthy lifestyle.

 

En dit, lieve mensen, zijn mijn vijf favorieten. Ik heb overigens nog meer bliss ball recepten in mijn repertoire, what can I say, ik ben gewoon erg goed met ballen :) Dus mocht je er na deze vijf recepten nog geen genoeg van hebben, neem dan een kijkje op de Snacks pagina voor het volledige overzicht.


1. Kokos-citroen bliss balls

Bliss balls met limoen of citroen zijn vooral in de zomermaanden favoriet hier! Door de combinatie met kokos krijg je een sweet and sour effect, apart, maar wel erg lekker! Het recept vind je hier.


2. Abrikoos-havermout bliss balls

Veelal bestaat de basis van bliss balls uit gedroogde dadels. Met gedroogde abrikoos bereik je ditzelfde 'sticky' effect maar weer een heel andere smaak. Gedroogde abrikoos in combinatie met o.a. amandel en havermout is gewoon lekker. Punt. Lees het recept hier.

 


3. Speculaas bliss balls

In het kader van Sinterklaas is coming to town kon ik niet achter blijven met wat speculaas gerelateerde recepten. Daar zijn deze bliss balls dus het resultaat van :) Voor dat echte Sinterklaas gevoel maar dan zonder de suikerrijke pepernoten. Het recept vind je hier.


4. Sinaasappel-choco bliss balls

Bliss balls met chocolade mogen natuurlijk niet ontbreken in de collectie. Haal de herfst in huis met deze kruidige bliss balls met rauwe cacao, kaneel en sinaasappel! Het recept bekijk je hier.


5. Espresso-pecan bliss balls

Bliss balls met koffie smaak. Need I say more!? Hemelss! Steek er op maandag ochtend een stuk of drie achter je kiezen, wedden dat jij stuiterend het kantoor binnen komt :) Het recept vind je hier.


Reactie schrijven

Commentaren: 0