Kokos-citroen bliss balls


Het is zomer! Dat vraagt om wat frisse, zomerse receptjes als je het mij vraagt! Bliss balls zijn mijn all time favoriete snack. Dit keer gebruik ik geen dadels maar voornamelijk geraspte kokos als basis. Op de één of andere manier leg ik bij kokos een link met zon en zomer. Logisch wel want kokosnoten groeien aan palmbomen en palmbomen groeien in tropische warme oorden. Zie je, ik ben zo gek nog niet. Anyway, back to the bliss balls. Het zure van de citroen met het zoete van de honing maken dit dé perfecte summer to go snack! Uiteraard helemaal verantwoord waardoor je er best een paar tegelijk achter je kiezen mag stoppen hoor!

Recept voor +/- 14 bliss balls

 

Ingrediënten

50 gram geraspte kokos (+extra om te rollen)

45 gram bruine amandelen

3 el honing

2 el kokosolie

Schil en rasp van één citroen

2 el (wit) chiazaad

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, op het chiazaad na, samen in een keukenmachine. Mix dit voor zo'n twee minuten, tot het een plakkerig mengsel is. Roer twee el (wit) chiazaad door het mengsel. Maak er vervolgens met je handen kleine balletjes van en rol deze door wat geraspte kokos heen.  Zet minimaal een uurtje in de koelkast zodat de balletjes een beetje kunnen opstijven. 


Commentaren: 0