Espresso pecan bliss balls


"Caffeine and peanut butter are the foundations of my foodpyramid". Nou, dat dus. Maar omdat altijd maar pindakaas ook zo eentonig wordt, is vandaag de cafeïne aan de beurt! Als je een échte échte koffieliefhebber bent ga je hier nog net geen halleluja van zingen. Maar zelfs al ben je geen enorme koffie fan, durf ik wel te stellen dat je deze wél lekker gaat vinden. Deze bliss balls hebben een subtiele koffiesmaak doordat de dadels geweekt zijn in espresso. De zoetheid van de dadels en o.a. een klein beetje honing en een paar stevia drops geven de bliss balls een overall zoete en zachte smaak. Een perfecte snack die je een goeie boost zal geven!

Recept voor 25-30 stuks (hoeveelheid afhankelijk van hoe groot je ze maakt uiteraard)

 

Ingrediënten

100 gram medjoul dadels

150 gram pecannoten (ongezouten)

75 gram bruine amandelen (ongezouten)

1 grote el rauwe cacao poeder

1 el honing

3 Sweet Drops stevia chocolate (Goodgood brand)

2 kopjes espresso (ik gebruikte Nespresso caramelito, maar je kunt iedere soort espresso gebruiken)

3 el amandelmeel (om in te rollen)

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en zet deze voor 2 uurtjes te week in een schaaltje met daarin twee kopjes espresso. Nadat de twee uur voorbij zijn maal je de pecannoten samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Vermaal niet tot poeder maar wel tot er alleen kleine stukjes noot overblijven. Voeg de cacao, de honing en de stevia toe. Haal de dadels uit de espresso en voeg deze (zonder het vocht er uit te knijpen) ook toe aan de keukenmachine. Laat draaien tot een redelijk egaal mengsel ontstaat. Draai er kleine balletjes van en rol door een beetje amandelmeel heen om ze af te maken. Zet een uurtje in de koelkast zodat ze wat steviger worden. Bewaar ze ook in de koelkast.