Abrikoos havermout energy bites


Op Instagram wordt er regelmatig gezegd dat ik gewoon 'goed met ballen' ben. Oké dat klinkt wel een beetje vreemd hè. Het gaat dan natuurlijk over de wel bekende snack balletjes, bliss balls of energy bites. Hoe je ze ook noemt, ze zijn lekker! Deze variant bestaat voor het grootste gedeelte uit gedroogde abrikoos en havermout. Voedzaam en gezond. Houd er wel rekening mee dat gedroogd fruit suikers bevat dus ook hiervoor geld; gezond, indien je ze niet alle 20 achter elkaar op eet. Balans it is!

Recept voor +/- 20 stuks

 

Ingrediënten

200 gr gedroogde abrikoos

60 gr havermout

60 gr bruine amandelen

30 gr gesmolten kokosolie

3 medjoul dadels

30 gr havervlokken

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Maal de amandelen in de keukenmachine fijn. Voeg de havermout, abrikoos, kokosolie en medjoul dadels toe aan de keukenmachine. Houd de havervlokken nog even apart. Maal tot een egale massa. Doe het mengsel in een kom en voeg vervolgens de havervlokken toe. Kneed de  havervlokken met je handen door het mengsel heen. Draai er vervolgens kleine balletjes van. Je kunt er zo'n 20 balletjes uit halen. 

Laat even opstijven in de koelkast voor je ze op eet/serveert. Je kunt de balletjes een aantal dagen in de koelkast bewaren. 


Commentaren: 0