Sinaasappel-choco bliss balls


Bliss balls zijn echt mijn nummer één snack attack bescherming. Ik heb eigenlijk altijd wel een bakje met bliss balls in de koelkast staan voor de lekkere trek, voorkomt in ieder geval dat ik een hele rol Oreo's opeet of een reep chocolade. Dan is het uiteraard niet de bedoeling dat je tien bliss balls eet.. :) Maar zo af en toe één of twee kan helemaal geen kwaad hoor! Chocolade en sinaasappel is een heerlijke combi, een beetje herfstachtig ook wel. Gecombineerd met de noten, dadels en een snufje kaneel zijn dit ware energie bommetjes met een hoop goede voedingsstoffen die je lekkere trek zeker zullen stillen!

Recept voor 21 stuks

 

Ingrediënten

100 gram cashewnoten

50 gram paranoten

130 gram medjoul dadels

15 gram kokosolie (gesmolten)

2 el rauwe cacao poeder

Sap van een halve sinaasappel

Rasp van 1 sinaasappel

Snufje zout

Snufje kaneel

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Doe de cashew- en paranoten in een keukenmachine en laat draaien tot het fijne stukjes zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat draaien tot het een kleverige massa wordt. Maak er met je handen kleine balletjes van. Je kunt ze eventueel nog door een beetje kokosrasp of cacao poeder rollen maar dat hoeft niet. Zet de balletjes een paar uur in de koelkast zodat ze wat steviger worden en bewaar ze erna ook in de koelkast.


Commentaren: 0