Friday five: Overnight oats

Iedereen die mij al een tijdje volgt óf kent weet dat ik een ster ben in het door elkaar praten van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Klein tikje dat ik aan mijn ex heb overgehouden. Na twee jaar communiceren en zelfs nadenken in het Engels is dat er een beetje in gebleven. Het Engels wel, mijn ex dus vooral niet ha-ha. Daarnaast klinken een hoop dingen in het Engels gewoonweg beter. Vandaag deel ik vijf manieren om 'overnight oats' te maken met jullie. Weer zo'n heerlijke Engelse term, want 'havermout-die-je-een-nachtje-in-de-koelkast-laat-staan' klinkt natuurlijk voor geen meter. 

Overnight oatmeal dus. Klinkt heel hip en fancy maar in werkelijkheid is het niet meer en niet minder als havermout dat je de avond ervoor in een schaaltje gooit gecombineerd met o.a. wat (plantaardige) melk, yoghurt, chiazaad en/of lijnzaad. Mega handig en snel want de volgende ochtend hoef je het eigenlijk alleen maar uit de koelkast te trekken en je lepel er in te steken. Als je Laura heet is het iets minder snel want dan wil je ook nog dat het er dus daadwerkelijk 'fancy' uit ziet en wil je het  

's ochtends nog helemaal leuk in een glaasje doen en versieren met allerlei toppings.

 

Hoe dan ook, toppings of geen toppings, is overnight oats toch echt één van de makkelijkste en snelste ontbijtjes die je kunt bedenken. En ook nog eens mega vullend en voedzaam. Met het oog op de aankomende warmere zomer-dagen (nouja dat 'warm' is ook nog betrekkelijk hier in Nederland) is warme havermout niet echt mijn nummer één ontbijt keuze. Overnight oats zijn dé uitkomst. Toch mijn vertrouwde havermout maar dan lekker koud. Het leuke is dat als je eenmaal de basis door hebt, je 101 verschillende variaties met dit ontbijtje kunt maken. Fruitige oats, chocolade oats, kokos oats, pindakaas oats, you name it! Oeps weer dat Engels. Dit zijn mijn vijf favorieten op dit moment in ieder geval!


1. Blueberry-coconut

Paarse havermout!

Leuk kleurtje maar daarnaast geven blauwe bessen en kokos je oats ook vooral een fruitige en romige touch.

Het receptje vind je hier.


2. Strawberry

Het is weer aardbeien tijd en de lekkere zoete Hollandse aardbeitjes zijn the best!

Ook die kun je prima door je overnight oats heen doen.

Het receptje vind je hier.


3. Tony Chocolonely

Deze oats hebben weinig woorden nodig.

Karamel zeezout chocolade + dadel-chocolade saus = hemelse oatties!

Het recept vind je hier.


4. Carrot cake

We kennen allemaal het begrip 'carrot cake'. Mega lekker taartje, niet perse gezond. Met een klein beetje (veel) fantasie kan dit gezonde ontbijtje prima doorgaan voor carrot cake. Maar dan in havermout-vorm dus. Receptje kun je hier terug lezen.


5. Cappuccino

'Caffeine and peanut butter are the foundations of  my foodpyramid.' Dus bracht ik deze twee hoognodige basis beginselen samen. Espresso en pindakaas in je havermoutje. Wedden dat jouw dag niet meer stuk kan na zo'n kickstart? Het receptje vind je hier.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Anita (zaterdag, 06 mei 2017 19:09)

    Ziet er lekker uit! Leuke site heb je :) Groetjes!