Strawberry overnight oats


Overnight oats klinkt nét iets lekkerder dan 'havermout-dat-je-een-nachtje-in-de-koelkast-laat-staan'. Maar uiteindelijk is dat wel waar het op neer komt. Een van mijn favoriete ontbijtjes omdat je het de avond ervoor (duh) kunt klaarmaken wat weer exra slaaptijd in de ochtend betekent. Overnight oats smaken vreemd genoeg toch weer heel anders als een warm schaaltje havermout. Met het blik op de zomer is warme havermout ook niet echt mijn favoriete ontbijtje, maar dit is dan wel weer perfect én zomers door de aardbeitjes. De combi met havermelk en yoghurt met havervlokken geven dit ontbijtje een lekkere en vooral vezelrijke touch. Enjoy!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

100 gram havermout

200 ml Alpro haverdrink Fresh

50 gram Alpro Mild&Creamy naturel met havervlokken

7 verse aardbeien + 4 voor de topping

120 gram diepvries aardbeien (ontdooid)

2 el geraspte kokos

2 el chiazaad

 

Benodigdheden

Kom om te mengen

Twee glaasjes

 

Bereidingswijze

Omdat het 'overnight oats' zijn bereid je deze de avond ervoor dus. Snij de 7 aardbeien in kleine blokjes. Meng dit in een kom samen met de havermout, haverdrink, haveryoghurt, geraspte kokos en het chiazaad. Roer goed door en laat dit een nachtje afgedekt in de koelkast staan. Laat in een ander schaaltje de diepvries aardbeien ontdooien voor de volgende ochtend.

 

De volgende ochtend haal je de overnight oats uit de koelkast. Prak de ontdooide aardbeien met een vork wat fijner. Schep in twee glaasjes een laagje oats en vervolgens een lepel van de 'aardbeien saus'. Dit herhaal je tot beide schaaltjes leeg zijn. Voor de topping kun je nog 4 aardbeien in stukjes snijden en over de glaasjes verdelen samen met wat extra kokosrasp.


Commentaren: 0