Friday Five: Lunch To Go

 “Wat zit jij nou weer te eten?” Een opmerking die nogal eens gekscherend voorbij komt gevlogen op mijn werk. Wat mij betreft is het boterham-met-kaas-tijdperk al een tijdje voorbij, maar blijkbaar vergis ik me daar toch nog wel eens in. Begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met brood. Ook niet met kaas trouwens, maar elke dag brood is toch gewoon.. saai! Je kunt de kaas eens verruilen  voor een plakje kipfilet of je brood in een tosti-ijzer gooien. Allemaal hartstikke goed. Maar het kan allemaal nét een tikje spannender en daarom zet ik voor jullie vijf lunch ideeën op een rijtje om het eeuwige boterhammetje met kaas eens mee te vervangen!

Deze lunches kun je van te voren preppen. Wait whut? Yes preppen dus. Wat is ‘preppen’ eigenlijk? Preppen betekent niet meer en niet minder als ‘voorbereiden’. Het idee is dus heel simpel. Je zorgt dat 's ochtends je lunch voor die dag voorbereid. Ik bereid mijn lunch ook vaak de avond ervoor al, als ik toch al sta te koken. Een salade maak ik het liefst nog diezelfde ochtend voordat ik naar werk ga zodat deze zo vers mogelijk is. Het voorbereiden van je lunch heeft als bijkomend voordeel dat je financieel voordeliger uit bent als bijvoorbeeld dagelijks een lunch buiten de deur te kopen of dagelijks losse lunch boodschappen te doen bij de supermarkt in de buurt.

 

Naast de boterham-met-kaas mensen heb je op werk vaak ook nog wel een aantal ‘laten we in de pauze lekker een patatje, broodje kroket, Kentucky of Maccie halen’ -types. Ik werk ook nog eens midden in het Centrum van Rotterdam dus die verleiding is keiharde realiteit en dagelijks aanwezig. Door je lunch voor te bereiden ben je minder snel geneigd in de verleiding te komen om een snelle hap te gaan halen. Het levert je misschien wat opmerkingen van collega’s op dat je een ‘saaierik’ bent maar na zo’n vijf keer nee verkopen wordt ook dit minder, weet ik uit geheel eigen ervaring. Alhoewel mijn meegenomen ‘doperwtenspread’ nog wel iedere week voor grappen en grollen op werk zorgt, maar ook dit went.

 

Nou luister en huiver, dit zijn mijn favoriete to go lunches in willekeurige volgorde!


1. Broccoli ei pannenkoekjes

 

Hartige pannenkoekjes zijn the bomb! Super makkelijk om van te voren te maken, goed vullend en je krijgt een flinke portie groenten binnen. Doordat ze zowel warm als koud lekker zijn kun je deze dus zelfs onderweg in de auto of metro snel achter je kiezen stoppen. Ideaal. En helemaal healthy en fit-girl achtig.

 

Het receptje vind je hier!


2. Quinoa salade

 

Quinoa is een ware superfood dus je snapt dat dit niet kan ontbreken in het repertoire van Laura's SuperVood. Kook 's avonds wat quinoa en je kunt dit de dag(en) erna gebruiken om snel een salade van te maken. Quinoa bevat veel eiwitten wat zorgt voor een langer verzadigd gevoel. 

 

Het recept van deze quinoa salade met onder andere bloedsinaasappel, spinazie en geitenkaas kun je hier terug vinden. 


3. Hartige pannenkoek

 

Op Instagram wordt ik af en toe ook wel eens gekscherend 'the pancake-queen' genoemd. I just loooove pancakes! Zoet, hartig, stapels, rollen, het kan allemaal. Op de één of andere manier horen ontbijtjes in mijn beleving zoet te zijn en lunches hartig. Daarom dus deze hartige pannenkoeken versie voor de lunch. Maak de pannenkoeken gewoon 's avonds alvast en vul ze 's ochtends voordat je gaat werken met wat sla, geitenkaas en pesto. Het recept van deze pannenkoek variant vind je hier.


4. Ei-wrap met spinazie en kalkoenfilet

 

Wrap it up! Deze ei wrap is licht verteerbaar maar een waar eiwitten bommetje. Niet alleen vanwege de ei maar ook door de toevoeging van kalkoen en spinazie. Een van mijn andere favoriete varianten is een ei-wrap met zalm. Smeer een beetje cream cheese op je ei-wrap en hem beleggen met spinazie en gerookte zalm.

 

Het recept van de ei-wrap met kalkoenfilet kun je hier nalezen.


5. Springrolls met pinda-dip

 

Springrolls zijn hip! Het zijn de gezonde loempia's onder de fit-girls. Het principe is heel makkelijk, je rolt alles wat je lekker vindt in rijstpapier en maakt er een lekkere zoete of pittige dip bij. Het snijden van de groenten is even een werkje, dus ik raad je aan dit niet nog even snel 's ochtends voor je werk te proberen. Deze spingrolls kun je prima een dag van te voren maken. Hiermee heb je een lekkere, gezonde en lichte lunch. Goed idee als je bijvoorbeeld al weet dat je 's avonds een etentje hebt en daar helemaal los wilt gaan op het toetjes buffet. Het receptje van deze springrolls met pinda-dip vind je hier


Reactie schrijven

Commentaren: 0