Springrolls met pinda-dip


Springrolls zijn hip! Het zijn de gezonde loempia's onder de fit-girls. Het principe is heel makkelijk, je rolt alles wat je lekker vindt in een rijstvelletje en maakt er een lekkere zoete of pittige dip bij. Het snijden van de groenten vergt even wat tijd, zo ook het doorkrijgen hoe je de springrolls precies moet vouwen. Gooi niet gelijk de springrolls uit frustratie door de keuken. Geduld is een schone zaak. Gelukt? Gefeliciteerd, hiermee heb je een lekkere, gezonde en lichte lunch. Goed idee als je bijvoorbeeld al weet dat je 's avonds een etentje hebt en daar helemaal los wilt gaan op het toetjes buffet. 

Recept voor 8 springrolls 

 

Ingrediënten

8 rijstvellen (te koop bij de toko maar ook Albert Heijn)

Rijstnoedels 1 blok (Conimex 2mm)

Een halve komkommer

3 à 4 wortels

Een rode paprika

Bakje gebraden kipfilet naturel (Albert Heijn 150 gram)

Koriander

Handje pinda's (ongezouten)

 

Ingrediënten pinda-dip

2 el pindakaas (100% pinda's van Albert Heijn)

4 el kokosmelk

1 el water

2 el limoensap

1 el sesam olie

Snufje zeezout

 

Bereidingswijze

Week de rijstnoedels zo'n 2 minuten in gekookt water. Trek ze uit elkaar met een vork. Giet af en spoel na met koud water. Laat ze goed uitlekken en zet apart. 

 

Snijd de komkommer, wortel, paprika en kip in dunne reepjes. Hak de pinda's grof.

 

Zet een diep bord klaar met warm water (geen kokend water). Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar week het vel niet te lang, dan scheurt hij namelijk. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de rijstnoedels aan één kant van het rijstvel. Laat wat ruimte rondom vrij zodat je het vel straks goed kan oprollen. Verdeel wat komkommer, wortel, paprika en kip in het midden van het vel. Maak af met wat stukjes pinda en koriander. Je vouwt de rolls vervolgens net als een loempia dicht. Eerst de buitenzijdes naar binnen vouwen en dan voorzichtig oprollen. 

 

Bereidingswijze dip

Meng alle ingrediënten met elkaar. Je kunt ook wat van de dip in de springrolls doen voor je ze oprolt, als je ze gelijk opeet tenminste. Anders zou ik de dip apart houden.

 

 

Optioneel

*Wil je de springrolls liever vegetarisch, vervang de kip dan eens door een in dunne reepjes gesneden omelet.

**Om de rolls iets steviger te maken kun je ook eerst een slablad over het rijstvel leggen en verdeel je erna pas de andere ingrediënten over het rijstvel. Dit rolt makkelijker.


Commentaren: 0