Hartige boekweit pannenkoek


Pannenkoeken bakken is wel echt 'mijn ding' zeg maar. Ik bak het liefst stapels tot aan het plafond met de meest gekke en hysterische toppings van fruit en chocolade. Daardoor vergeet ik wel eens dat pannenkoeken óók heel lekker zijn met hartig beleg, want dat zijn ze! Deze hartige pannenkoek met onder andere geitenkaas en pesto is zeker een aanrader als je niet zo'n zoetekauw bent. Of als je gewoon eens wat anders wilt als de standaard zoete pannenkoeken.

Recept voor 1 pannenkoek

 

Ingrediënten

25 gr boekweitmeel

50 ml (amandel)melk

1 ei 

Snufje zout

(kokos)olie

 

Benodigdheden

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Meng het meel, de amandelmelk, ei en het snufje zout met een garde tot een glad beslag. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak van het beslag een pannenkoek. Draai de pannenkoek om als de bovenkant bijna droog is. Laat de pannenkoek een beetje afkoelen voor je hem belegd.

 

Optioneel

Ik heb de pannenkoek belegd met twee plakken geitenkaas, 1 tl groene pesto, ijsbergsla en cherry tomaatjes. 


Commentaren: 0