Broccoli ei pannenkoekjes


Dat ik 'Mevrouw Pannenkoek' ben is niets nieuws waarschijnlijk. Zoete pannenkoeken heb ik genoeg in mijn ontbijt-repertoire, maar ook de hartige pannenkoeken maken hun opmars. Deze pannenkoekjes bevatten 8 ingrediënten waarvan je de meeste vast en zeker in je keuken hebt rondslingeren. Zowel warm als koud erg lekker waardoor dit één van mijn top vijf lunch ideeën is voor op werk. 

Recept voor +/- 10 pannenkoekjes

 

Ingrediënten

450 gram broccoli

1 ui

1 rode peper

1 teentje knoflook

3 eieren

50 ml (soja)melk

2 el quinoameel (of welk meel dan ook)

85 gram geraspte (geiten)kaas

Zout/peper naar smaak

Kokosolie om in te bakken

 

Benodigdheden

(koeken)pan

Garde of handmixer

 

Bereidingswijze

Kook de broccoli beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Hak de afgekoelde broccoli fijn met een mes. Hak ook de ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper ook in kleine stukjes. Meng de broccoli met de  rauwe ui, knoflook en peper in een kom. 

Maak in een andere kom een beslag van de sojamelk, het quinoameel en de eieren en mix dit door elkaar met een garde of handmixer.

Meng het beslag met het broccoli, ui, knoflook,peper mengsel en roer er als laatste de geitenkaas doorheen.

 

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur pannenkoekjes door een grote eetlepel van het mengsel in een koekenpan te doen en dit voorzichtig plat te drukken tot een pannenkoekje. Bak 2 à 3 minuten per kant en keer voorzichtig om. 


Commentaren: 1
  • #1

    Yusra (donderdag, 02 maart 2017 07:19)

    Is dit ook mogelijk met kokosmeel?