Happy preppy; food preppen met Tefal MasterSeal

Food preppen oftewel het voorbereiden van je maaltijden. Geen nieuw fenomeen maar ik loop altijd achter zoals je misschien inmiddels wel weet. Fashionably late dus, zo'n drie jaar maar joh. Misschien geen vernieuwend onderwerp, zelf mijn hippe Insta moedertje doet aan preppen, maar wel een onderwerp dat nooit uit de mode raakt. Want hey, eten moet je namelijk nog steeds. Iedere dag. En velen van ons ook werken of naar school. Dus conclusie: dat food preppen is eigenlijk nog steeds wel heel actueel én handig! Het enigste dat jij nodig hebt is een paar handige bakjes, wat tips en tricks en een paar gezonde recepten. Laat ik die nou toevallig uit mijn mouw gaan schudden voor jullie! De recepten dan. De bakjes kwamen niet uit mijn mouw vallen maar gewoon met de post :)!

Food preppen

Zoals gezegd is food preppen niets meer en niets minder dan het van te voren voorbereiden van je maaltijd(en). Je kunt dit doen om diverse redenen. Het bespaart je over all tijd, denkwerk over wat nu weer te eten en last but not least de verleiding om van je gezonde eetpatroon af te wijken. Mijn main reason om eten van te voren te bereiden is vooral dat laatste punt. Door mijn maaltijden voor te bereiden eet ik regelmatiger en gezonder. Ik werk onregelmatig en op de één of andere manier heb ik die structuur in mijn maaltijden gewoon nodig. Het werken bij een Crisisdienst brengt namelijk al redelijk wat chaos met zich mee. Daarnaast is het dagelijks kopen van lunches in één van de vele hippe tentjes die Rotterdam kent allemaal erg leuk en lekker, maar de laatste week van de maand op nog vijf euro moeten leven iets minder. Iets met besparen dus :)

 

De manier waarop ik prep verloopt niet erg gestructureerd en hier valt nog wel wat winst te behalen. Ik zie op Instagram soms hele week-preps voorbij komen bij mensen waarbij alles symmetrisch en bijna op kleur gesorteerd in bakjes ligt. Alhoewel ik een klein autistje ben, gaat dat me nét iets te ver. Ik weeg mijn eten ook niet af en bereken geen macro's. Doe je dit wel dan is preppen natuurlijk helemaal ideaal. Zo weet je dat je precies het juiste binnen krijgt op een dag en in de goede verhoudingen.

 

Ik vind het persoonlijk erg moeilijk om van te voren na te denken over wat ik de komende dagen wil eten. Ik ben meer het type van; wakker worden met trek in broccoli en dat dus eten die dag. Dat resulteert er regelmatig in dat ik mijn maaltijden voor die dag 's ochtends om 6 uur sta te bereiden, tijd die ik liever in bed zou doorbrengen. Ik voel een kleine new years resolution opkomen terwijl ik dit typ jongens! 

Preppen - Tips & Tricks

Anyway. Hoe je ook prept, waarom je ook prept én of je dit nu voor één dag doet of voor een hele week, ik kan jullie wel een paar kleine handigheidjes meegeven, gewoon om het leven wat makkelijker te maken;

 1. Alles valt en staat met de goede bakjes! Geheel reclame-loos kan ik jullie vertellen dat investeren in goede bakjes een pré is. Kijk, nu heb ik die goede bakjes toevallig gekregen, maar als je wat minder fortuinlijk ben zal je ze dus gewoon moeten aanschaffen. Later in deze blog meer over de bakjes.
 2. Toch even terugkomend op de bakjes. Bedenk van te voren even of je bakjes wilt die in de magnetron moeten kunnen of in de vaatwasser. Persoonlijk eet ik alles gewoon lekker koud, maar dat is voor die echte die hards :)
 3. Maak van te voren een lijstje met je meal planning voor de komende dagen. Zo kun je gerichter boodschappen doen en verspil je dus ook minder.
 4. Niet alles is lekker om van te voren te bereiden of blijft lang lekker. Bereid je een salade kun je de dressing bijvoorbeeld beter pas op het laatste moment toevoegen. Denk daar van te voren wel over na.
 5. Alhoewel ik er zeker van ben dat preppen je op weekbasis tijd bespaart, zul je er eerst ook wat tijd in moeten investeren. Neem je tijd om te preppen en plan hier echt tijd voor in.
 6. Kies je vaste prep moment(en). Zondag middag is met uitstek dé perfecte dag om wat uurtjes in de keuken te staan en te kokkerellen. Ondertussen knal ik er een afleveringetje Nextflix tussendoor, voor die echte sunday feeling.
 7. Stop niet je halve prep onder het bereiden alvast in je mond. Dan uhh.. is het hele prep effect weg je en je fit body waarschijnlijk ook binnen no time. 
 8. Keep it simple. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om te kunnen preppen. Zorg voor een basis van voornamelijk groenten, voeg daar eiwitten en koolhydraten aan toe. Wat fruit of andere (healthy) snacks voor tussendoor en you are ready to rumble!

Tefal

Goed. Terugkomend op punt 1, namelijk de juiste bakjes. Ik sta redelijk bekend als een 'hippe kip'. Mijn prep bakjes daarentegen.. not so much. Ik heb 100 verschillende goedkope plastic bakjes en kom regelmatig oververhit aan op kantoor omdat de yoghurt onderweg weer eens door mijn halve tas heen gelekt is. Als mijn collega's weer eens vragen wat er zo zuur ruikt en waar al die fruitvliegjes vandaan komen besef ik me dat ik mijn prep game een beetje moet upgraden. En toen was daar ineens Tefal. Ik kende Tefal alleen van de elektronische apparaten eigenlijk. En van de pannen. Maar little did I know; ze hebben ook allerlei handige bakjes, boxes en bekers. Allrighttt.. kom maar door jongens! Ik ontving dus een pakketje van Tefal met daarin deze vier beauty's voor het oog;

 • MasterSeal to go salade box
 • MasterSeal to go lunch box
 • MasterSeal to go yoghurt box
 • Travel mug

MasterSeal to go lunchbox

Deze lunchbox is niet alleen heel mooi maar ook wel echt heel praktisch! De box heeft een inhoud van 1,2 liter, is gemaakt van kunststof en 100% luchtdicht en lekvrij. De box bevat drie uitneembare aparte bakjes en de onderkant kan dienen als bord.

 

Uiteraard kan je er gewoon easy peasy wat boterhammen in mikken met wat losse groenten on the side, maar er zijn nog zoveel andere lekkere dingen naast brood!

 

Perfecte to go lunches zijn bijvoorbeeld pancakes. Ik heb zelf gekozen voor hüttenkäse pancakes met fruit, zoals je op de foto ziet. Het recept wat de pancakes vind je hier.

Ook pompoen pancakes zijn makkelijk van te voren te bereiden en lekker om mee te nemen naar werk.

 

Naast zoete pancakes vind je hier ook diverse hartige pancake recepten. Broccoli pannenkoekjes zijn ook een aanrader!

MasterSeal to go salade box

De saladebox is een mooie ronde box met een inhoud van 1 liter. Het bakje is gemaakt van kunststof en is ook weer 100% luchtdicht en lekvrij. De box heeft een uitneembaar bakje voor je salade toppings en een afsluitbaar klein bakje in het midden voor je dressing.

 

Salades zijn over het algemeen goed van te voren voor te bereiden en daarom ideaal prep materiaal! Ik neem salades mee naar werk als lichte meal voor het sporten bijvoorbeeld of juist als ik een dag niet ga sporten en minder beweeg en een beetje lager in calorieën wil zitten.

 

Ondanks dat je salades prima kan preppen, kun je wel de dressing en sommige toppings beter pas op het laatste moment over je salade heen doen. Tefal speelt hier perfect op in met het aparte dressing bakje. De box heeft een ruime inhoud en mijn bereidde Thaise salade is de volgende dag nog lekker knapperig en vers.

 

Het recept van de Thaise salade is gebaseerd op het recept van Rens Kroes, ik gebruik in plaats van kipfilet, kippendijfilet. En in plaats van amandelen gebruik ik pinda's en  maakte ik een pinda dressing. Een ander recept- idee uit mijn eigen repertoire is bijvoorbeeld deze quinoa salade.

MasterSeal to go yoghurt box

De yoghurt box heeft een omklapbaar uiteinde waar je eventueel je granola/fruit in kan doen om het gemakkelijk aan je yoghurt toe te voegen. Ik kwam er pas tijdens het schrijven van deze blog achter dat het bakje een omkeerbaar uiteinde heeft haha, ik gebruikte dat handige omklap-stukje dus niet voor granola maar gewoon voor snacks! Mijn favoriete moment van de dag, naast ontbijt, zijn toch wel de snacks hoor! Snacks horen erbij mensen. Dat is hét belangrijkste deel van je prep! Oké.. dat misschien niet. Maar desalniettemin, het helpt wel om wat gezonde snacks in de koelkast te hebben staan voor de lekkere trek. Iets met damage control. Als je er geen 20 achter elkaar eet anyway. Favoriet in mijn team, want ik voorzie gelijk mijn hele team maar van gezonde snacks, zijn deze snickers bliss balls. 

The end

Nou een kleine samenvatting; preppen is handig! De bakjes van Tefal nog handiger. Oja en vergeet vooral de travel mug niet. Deze mug is lek proof en houd je thee of wat dan ook tot 4 uur lang warm en koude drankjes zelf tot 8 uur lang koud. Lijkt me een duidelijk verhaal dit.

 

Allright lieve mensen, nu jullie weten welke bakjes hipperdpip zijn en genoeg recept-inspiratie hebben opgedaan is deze aflevering van preppen met Miss Supah Voodie officieel finito! Goed voornemen voor het nieuwe jaar of begin jij gelijk al met preppen? Let me know below!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Lis (maandag, 01 januari 2018 21:37)

  Oehhh die bakjes wil ik scoren. Zo te zien moeten ze nog online verschijnen..