Hüttenkäse pannenkoekjes


Ik dacht eigenlijk dat ricotta pancakes dé hemel waren, maar ik heb een nieuwe favoriet! Hüttenkäse pannenkoekjes! Als broodbeleg vind ik hüttenkäse niet super boeiend, het is niet vies maar ik eet het niet wekelijks. Op Instagram heb ik al een aantal keer voorbij zien komen dat je er blijkbaar ook pannenkoekjes van kunt maken! Leek me een goed idee, hüttenkäse is laag in vetten en hoog in eiwitten. Het bevat minder vet dan mijn geliefde ricotta. De pannenkoekjes worden mega fluffy door de hüttenkäse en zijn lekker luchtig. Jep, my new favorite!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

200 gram Hüttenkäse

50 gram boekweitmeel

2 eieren

2 tl bakpoeder

Snufje zout

Kokosolie (om in te bakken)

 

Benodigdheden

Pan

 

Staafmixer +kom

 

Bereidingswijze

Doe de eieren en hüttenkäse samen in een kom en meng dit met een staafmixer tot een egaal mengsel. Voeg de boekweit, bakpoeder en een snufje zout toe en roer goed door tot een egaal beslag ontstaat (met een lepel of met de staafmixer). Verwarm wat kokosolie in een pan en bak per drie pannenkoekjes in de pan op middelhoog vuur. Draai om als in de bovenkant bubbeltjes ontstaan.

 

Optioneel

Maak af met wat frambozen, blauwe bes en een beetje honing. Mocht je de pannenkoekjes wat zoeter willen kun je honing of stevia aan het beslag toevoegen. 


Commentaren: 1
  • #1

    Sam (zondag, 18 februari 2018 14:36)

    Heb net deze pannenkoeken gebakken. Wat waren ze vreselijk lekker. Zo krokant van buiten en fluffy�.. je kan ze met alles erbij eten .. Ik ga ze vaak in mijn weekmenu terug laten komen.. Dankjewel Laura