Pompoen pannenkoekjes


Herfst en pompoen zijn een 'match made in heaven' en pannenkoekjes zijn gewoon áltijd goed. Dit bracht het idee tot stand om deze twee gouden ingrediënten te combineren. Pompoen en kaneel zorgen samen voor een zachte, zoete smaak en dat maakt deze pannenkoekjes een echte winner als ontbijtgerecht.

Recept voor 1 of 2 personen

 

Ingrediënten

250 gram gekookte pompoen (kan met schil)

50 gram havermout 

1 tl bakpoeder 

1 tl speculaaskruiden of kaneel

2 eieren 

100 ml amandelmelk

Kokosolie

 

Benodigdheden

Blender

Grote koekenpan

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten, op de kokosolie na, in een blender. Verwarm wat kokosolie in een pan. Verdeel drie hoopjes beslag per keer in de pan en bak er kleine pannenkoekjes van. Om de pannenkoekjes mooi rond te krijgen gebruik je hiervoor een kleine soeplepel. Draai voorzichtig om als de bovenkant een beetje droger wordt tot het beslag op is.

 

Optioneel

 Snijd een appel in blokjes. Bak deze kort in een koekenpan met wat kaneel en serveer met de pannenkoekjes. Ook maple syrup combineert goed met pompoen.


Commentaren: 0