Review: Fitgirlcode Body Guide - Update 2

Het is even stil geweest vanaf fitgirl-land maar I'm back! Stilte betekent in dit geval niet dat er niet gezweet en gewerkt wordt, quiet progress people. Inmiddels ben ik begonnen aan week nummero 5 van de Guide en dus ook hoog tijd om jullie iets meer te vertellen over de afgelopen weken. De grote vraag is natuurlijk.. 'does she even... stretch?' Of ik mijn leven gebeterd heb en me nu wel aan de Guide , en dan met name het stretchen, hou ga ik je in deze blog vertellen!

Zucht.. kreun.. steun.. Ik kom er beetje bij beetje achter dat dat fitgirl zijn nog best ingewikkeld is en vraag me echt af hoe die fitgirls het toch presteren om iedere dag de mooiste foto's op hun Socials te zetten. Foto's vanuit de beste posities en met de beste belichting. Hebben zij vriendjes die geen leven hebben en heel de dag achter ze aan lopen om foto's te maken ofzo? Ik doe iets verkeerd denk ik. Waar kan ik zo'n exemplaar afhalen? Ik ben dus een half gare fitgirl zonder goede foto's van mezelf. Tegen de tijd dat ik me bedenk dat ik een foto zou moeten maken van mijn shape heb ik per ongeluk al twee liter water op en staat mijn buik zo bol dat ik 5 maanden zwanger lijk. Uhm.. hashtag not so fit looking girl.

 

Dus conclusie is dat ik hard aan de weg timmer als fitgirl maar de foto's nog wat achterblijven. Ik ben nou eenmaal beter in goed belichte.. havermoutjes ha-ha. Jullie zullen me dus maar op mijn woord moeten geloven dat ik mega goed bezig ben met dat sporten. In de reacties onder deze blog is er natuurlijk wel altijd de mogelijkheid om je als vriendje/ camera man aan te melden :) Help ya (fit)girl out!

Fitgirlcode, wat is dat ook alweer?

Mocht je last hebben van je geheugen óf de vorige blogs niet gelezen hebben, dan hierbij een kleine samenvatting van wat ik precies aan het doen ben;

 

De Fitgirlcode body guide gaat mij zes weken lang aan het sporten en zweten zetten met full body workouts van 20 minuten. Dit afgewisseld met stretch dagen.

 

De guide is een E-guide die ik gedownload heb op mijn telefoon zodat ik hem altijd bij de hand heb. Het ziet er overzichtelijk en duidelijk uit. Mooie en strakke vormgeving. De guide begint met tips voor bij het sporten. Er staan een aantal snack recepten in voor na het sporten en er is een stuk gewijd aan micro’s en macro’s. Macro’s berekenen is iets waar ik me vooral niet aan waag, teveel werk haha.

 

En hierna begint het echte werk; namelijk de week-train-schema’s en oefeningen van dag tot dag. Mét plaatjes. Heel fijn want al die technische termen als ‘donkey kicks’ en ‘laying row’ daar.. snapt deze fitgirl in wording nog niet zoveel van.

 

De guide is zo ingericht dat je de ene week vier dagen sport en de week erna drie dagen. Op de dagen dat je niet traint is het de bedoeling dat je een half uur stretcht. Meer info over de guide zelf? De uitgebreide beschrijving vind je in mijn eerste blog en dus hier. Hoe de eerste week mij is afgegaan lees je in update 1

Ervaringen week 2, 3 en 4

Inmiddels zit trage blog henkie hier al in haar vijfde week en ga ik jullie een update geven van de afgelopen 3 weken, wat week 2, 3 en 4 van de Bodyguide waren.

 

Het leuke, grappige én irritante is dat inmiddels een hoop mensen in mijn omgeving weten dat ik bezig ben met de Fitgirlcode Bodyguide en dit nauwlettend in de gaten houden.

 

In de sportschool vinden de mannen het blijkbaar erg interessant dat ik op een matje sta te huppelen, hijgen en zweten en krijg ik opmerkingen als 'dat ziet er goed uit' naar mijn hoofd toe. Well thank you bro, maar ik ben hier niet om een showtje voor jou weg te geven.

 

Sommige mensen in de sportschool houden blijkbaar ook nauwlettend mijn Socials in de gaten merk ik als ik op woensdagochtend in de sportschool sta. Ik ben bezig met 'cable pull throughs' en wordt aangesproken door een man, die er ook net als ik altijd om 07.00 uur is, die vraagt of deze oefening wel in de Fitgirlcode Bodyguide staat. Shit.. betrapt. Nee dus :) Op de vraag of ik eerlijk in mijn blog zou schrijven dat ik stiekem aan het cheaten was op mijn schema zei ik nee. Maarrrr there ya go.. eerlijkheid duurt het langst dus uh; ik geef soms nogal een eigen draai aan het schema ha-ha.

 

Ik ben er achter dat ik het soms 'zonde' vind om de workouts uit de Guide uit te voeren in de sportschool. In de sportschool heb ik de beschikking tot zwaardere gewichten en apparatuur die ik thuis niet heb. De oefeningen uit de guide kan je met gemak thuis uit voeren. Dus eigenlijk wil ik, als ik mezelf dan toch naar de gym heb gesleept, daar wat zwaardere oefeningen doen. Dus ik verwerk de oefeningen óf in mijn eigen training of ik doe de training uit de guide tussendoor gewoon thuis. 

Gecheat op mijn schema maar wel positief over..

Ondanks het gegeven dat ik een beetje creatief aan het boekhouden ben met de Guide heb ik wel weer de positieve punten van de afgelopen weken verzameld. Want.. altijd positief blijven toch!

  • Full body workouts zijn fijn! Ik train spieren die ik normaal nooit train dus dat is goed voor de verhoudingen!
  • Ook als ik de oefeningen een beetje door elkaar gooi of inruil voor een andere oefening zorg ik wel dat ik altijd alle spiergroepen train. Dit is voor mij echt iets wat ik nu al vanuit de Guide heb geleerd en wat fijn werkt.
  • De workouts kun je gewoon thuis doen, wat ideaal is. Geen tijd is écht geen excuus meer vanaf nu.
  • Ik leer een hoop 'nieuwe' oefeningen. Call me crazy maar de 'reverche crunch' is hier favoriet nu!
  • Mega handig dat er plaatjes en workout video’s bij de guide zitten zodat ik zeker weet dat ik de oefeningen goed uitvoer.

En verder..

Yes en verder.. verder wil ik benadrukken dat het volgen van een train-schema/guide eigenlijk valt of staat met hoe serieus je er zelf in staat en dat sporten, en de daarbij horende resultaten, hand in hand gaat met je hele levensstijl er om heen.

 

Zo kreeg ik laatst via Social Media een berichtje van een meisje dat vroeg naar mijn workout schema en welke oefeningen ik doe om tot de shape te komen die ik nu heb want 'dat wilde ze ook'. Ik heb haar de tip gegevens de Bodyguide eens te bekijken en hierover te lezen. Natuurlijk sport ik er naast nog extra maar ik geloof écht dat de Guide voor mensen die net beginnen met sporten of even niet weten waar ze moeten beginnen een mega goed schema is. Het meisje in kwestie gaf aan al veel geld aan schema's uitgegeven te hebben, maar 'niets werkt'. Kijk en dát is denk ik de hele clue van dit lange verhaal, de Bodyguide werkt. Het werkt helemaal prima. Maar alles is afhankelijk van de mate van toewijding die je er zelf in stopt. Iets om over na te denken :) 

 

Tweede dingetje is, zoals ik hier boven al een beetje stel, dat ik er gaandeweg wel achter kom dat mijn basis eigenlijk wel heel goed is. Mag ook wel eens gezegd worden :) De guide gaat me niet gemakkelijk af, maar ik merk wel dat het voor mij gewoon een level te laag is. Ik heb meer nodig om voldoening uit te halen. Maar dat geeft niet. Maakt het niet minder leuk om er wel mee bezig te zijn. 

Stretchen

Na de eerste week heb ik opgebiecht geen enkele dag gestretcht te hebben. Ik stretch eigenlijk nooit. Heb me er ook nooit in verdiept waarom dat dan eigenlijk zou moeten. Ik dacht eigenlijk dat alleen oude mensen (zoals mijn vader) dit deden ha-ha. Omdat ik het programma natuurlijk wel goed wil volgen en ik niet als een totale klungel wil overkomen heb ik me na mijn eerste update dus wél verdiept in stretchen en kwam tot de conclusie: stretchen is goed voor je!

 

Door te stretchen worden je spieren flexibeler en word je in zijn geheel beweeglijker. Niet alleen maakt dit het sporten makkelijker, maar je zult ook eerder een betere houding aannemen. Naast dat meer flexibiliteit voor een betere houding zorgt, kan het er ook voor zorgen dat je minder snel spierpijn krijgt. 

 

Nou deze fitgirl heeft gestretcht hoor! Maar een half uur stretchen vind ik een beetje uit zijn verband gerukt, dus ik maakte daar een kwartier van. Maar hey, ik stretch! En dat is toch eigenlijk al een hele goeie zaak. Iets met: het begin is er. Voelt eigenlijk wel goed en ik merk dat het allemaal wat flexibleren aanvoelt. Flexie lexie gaat op naar week 5 en 6! The final rounds, let's go!


Ook nieuwsgierig!?

Je kunt alle guides HIER op je gemak bekijken en lezen wat de guides je precies bieden. Ben je net als mij geïnteresseerd in de Fitgirlcode Body guide? Klik dan HIER om deze te bekijken of direct te bestellen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0