Review: Fitgirlcode Body Guide - Update 1

Gooodmorning! It’s ya fit girl in wording met een eerste update van mijn ervaringen met de Fitgirlcode Body Guide! Rampampam… Ik moet gelijk iets opbiechten eigenlijk. Wat? Lees snel verder zou ik zeggen!

Vandaag zou ik jullie de update van mijn eerste twee weken Body Guide geven. Ik ga jullie een update geven, maar het is maar van één week! Want want want.. ik ben eigenlijk 18 september begonnen met de guide maar ik besloot gaande die week om te stoppen en het tóch nog één weekje uit te stellen. Ik was een beetje half-half begonnen met de trainingen uit de guide en als ik iets doe… moet het wel gelijk goed natuurlijk! Vorige week was mijn week vrij chaotisch door nachtdiensten en drukke werkdagen. Chaos all over the place en niet de beste start van mijn Fitgirlcode avontuur. So far dus de update van week 1. Fail? Nuh.. iedere (maan)dag is een dag om weer opnieuw te beginnen toch!

 

And so I did! Afgelopen maandag, 25 september, ben ik met frisse moed (opnieuw) begonnen aan week 1.1 :)  Ik heb as we speak een week Fitgirlcode trainingen achter de rug. En alhoewel één week ten opzichte van de vijf die ik nog te gaan heb niet heel veel zegt, heb ik er toch al wel wat over te vertellen hoor! Maar zoals jullie weten lul ik overal wel een eind aan. Ik kan wel alvast verklappen.. ik heb nog geen sixpack. Bummer ha-ha. 

Fitgirlcode

Een kleine samenvatting van wat ik precies aan het doen ben;

De Fitgirlcode body guide gaat mij zes weken lang aan het sporten en zweten zetten met full body workouts van 20 minuten. Dit afgewisseld met stretch dagen.

 

De guide is een E-guide die ik gedownload heb op mijn telefoon zodat ik hem altijd bij de hand heb. Het ziet er overzichtelijk en duidelijk uit. Mooie en strakke vormgeving. De guide begint met tips voor bij het sporten. Er staan een aantal snack recepten in voor na het sporten en er is een stuk gewijd aan micro’s en macro’s. Macro’s berekenen is iets waar ik me vooral niet aan waag, teveel werk haha.

 

En hierna begint het echte werk; namelijk de week-train-schema’s en oefeningen van dag tot dag. Mét plaatjes. Heel fijn want al die technische termen als ‘donkey kicks’ en ‘laying row’ daar.. snapt deze fitgirl in wording nog niet zoveel van.

 

 

De guide is zo ingericht dat je de ene week vier dagen sport en de week erna drie dagen. Op de dagen dat je niet traint is het de bedoeling dat je een half uur stretcht. Meer info over de guide zelf? De uitgebreide beschrijving vind je in mijn eerste blog en dus hier.

Ervaringen week 1

Ik vond het lastig om te beginnen met de guide. Ik heb misschien hier en daar wat lichtelijk autistische trekjes en kan erg moeilijk afwijken van hetgeen ik gewend ben. De guide heeft een héél andere manier van trainen dan ik gewend ben en de omslag was wat lastig. Maahaarrr ik kan je vertellen dat ik de eerste week met vlag en wimpel doorgekomen ben, if I may say so myself.

 

Ik ben positief over deze eerste week en dit is waarom;

  • Het is prettig dat iedere workout een full body workout is. Ik heb zelf de neiging om altijd alleen maar benen/billen te trainen. Wat meer mijn kipfilet armpjes trainen is dus een toevoeging die welkom is.
  •  20 minuten leek me wat weinig maar ik zweet me rot en hijg als een paard na die 20 minuten dus intensief is het wel.
  • De workouts kun je ook gewoon thuis doen, wat ideaal is voor tijdens mijn piketdiensten waarbij ik eigenlijk niet naar de sportschool kan i.v.m. bereikbaarheid e.d.
  • De oefeningen van de eerste week waren divers en afwisselend. Leuk ook om nieuwe oefeningen te leren. I love de ‘donkey kicks& sides’ en de ‘squat sidekick’.
  • Voor deze sport nerdie is het best handig dat er plaatjes en workout video’s bij de guide zitten zodat ik zeker weet dat ik de oefeningen goed uitvoer.

En verder..

In mijn eerste blog stelde ik heel stoer dat mijn verwachting was dat de trainingen een makkie zouden zijn. Oeps! Daar kom ik op terug. Het zijn 20 pittige minuten! Ik zweet zelfs! En ik zweet like.. never. Het is een hele fijne combinatie van spieren en conditie trainen tegelijkertijd. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hier en daar wat aanpassingen doe;

  • Denk aan extra gewicht toevoegen aan oefeningen als; lunges, squats of de standing twist. Hierbij maak ik het iets zwaarder en dat geeft me net iets meer voldoening.
  • Het houden bij ‘alleen maar’ Fitgirlcode trainingen lukt me niet. Ik combineer de trainingen uit de guide wel met hardlopen en de wat zwaardere kracht oefeningen.
  •  Ik rommel een beetje met de workout dagen omdat het dan beter uitkomt. Zo heb ik de workout van zondag gisteren al gedaan omdat ik deze dan samen met een vriendin kon doen en dat is toch net wat leuker en gezelliger.

 

Stretchen

Oké dat met vlag en wimpel de eerste week doorgekomen zijn heeft nog wel een kleine ‘side note’.

 

Ik ben een klein beetje stout geweest. Ik hou me niet helemaal aan de ‘stretch’ dagen. Of eigenlijk beter gezegd: totaal niet haha. Ik stretch precies.. nooit. Slecht eigenlijk wel? Stretchen is goed voor je!

 

Door te stretchen worden je spieren flexibeler en word je in zijn geheel beweeglijker. Niet alleen maakt dit het sporten makkelijker, maar je zult ook eerder een betere houding aannemen. Naast dat meer flexibiliteit voor een betere houding zorgt, kan het er ook voor zorgen dat je minder snel spierpijn krijgt. Anyway, wanna know more? Lees dan deze blog van Fitgirlcode even want dat heb ik ook zojuist gedaan ennn.. ik ga dus vanaf volgende week wel écht écht stretchen, pinky promise.

 

Nou dat was het weer voor deze zondagochtend! Op naar week 2&3!


Ook nieuwsgierig!?

Je kunt alle guides HIER op je gemak bekijken en lezen wat de guides je precies bieden. Ben je net als mij geïnteresseerd in de Fitgirlcode Body guide? Klik dan HIER om deze te bekijken of direct te bestellen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0