Review: Fitgirlcode Body Guide - The start

Op social media kun je zo'n beetje de volgende type mensen onderscheiden; je hebt de foodies, de fitgirls en boys, de fashionista's, de travellers, de mommies en de mensen die gewoon maar wat doen. Ik ben mijn carrière ooit begonnen als hobby foodie, groeide in de loop van de tijd uit tot een semi-professional foodie en de laatste tijd begin ik steeds meer de neigen naar een parttime fitgirl. Eigenlijk ben ik dus een beetje van alle markten thuis! Of ik heb gewoon een lichtelijke identiteitscrisis misschien :) Maar hoe pak je dat nou aan, dat fitgirl zijn? Ik heb geen flauw idee maar daar weet Fitgirlcode raad mee, as I've heard!

Fitgirlcode

Fitgirlcode is een online health community voor vrouwen over de hele wereld. Sinds ongeveer twee jaar maakt Fitgirlcode e-guides met 8-12 weken programma's met meal plans, trainingsschema’s en audio mindfulness oefeningen. Wat Fitgirlcode hiermee wil bereiken is dat vrouwen zich goed voelen over zichzelf en dat zij genoeg eten, in plaats van een of ander bizar crash dieet te volgen die je tegenwoordig overal tegenkomt.  Geen gekke detox kuren of afslankpillen meer maar guides die jou handvatten geven om je levensstijl te veranderen en je gewoonten aan te passen. Een duurzame oplossing die je op weg helpt naar een gezond lichaam én geest. 

De Guides

Oké oké een gezond lichaam en een gezonde geest. Welke winkel kan ik dat kopen :)? Ging het maar zo makkelijk hè! Dus niet. Het klinkt zo mooi, maar waar moet je beginnen? Fitgirlcode verzamelde al hun ervaring en kennis en zo werden de Fitgirlcode guides geboren. Deze bevatten boodschappenlijstjes, eet- en sportschema’s en mindfulnessoefeningen om jou op weg te helpen in je fit journey. De guides zijn beschikbaar in e-guides en/of hardcopy boeken. 

 

Er zijn op dit moment vijf verschillende guides namelijk;

 1. Fitgirlcode Body Guide - Een workout e-guide van zes weken waarbij je om de week, steeds drie en vier keer per week traint. Alle workouts zijn full body workouts.
 2. Happy Healthy Guide - Een food guide van 12 weken met recepten, boodschappenlijsten en voedingsschema’s met dagelijkse macro’s. De guide bestaat uit twee delen: Deel 1 Afvallen & Deel 2 Bijhouden.
 3. De Vegetarische Guide - 8 weken lang vegetarisch en heerlijk eten, workoutschema’s en mindfulness begeleiding.
 4. De Fitgirlcode Guide - een e-book die je acht weken lang alle handvatten geeft en begeleidt om op een makkelijke manier jouw fit journey te starten en vast te houden.  Je krijgt voor acht weken lang schema’s met recepten en workouts, boodschappenlijstjes, mindfulness (audio)oefeningen en een happiness journal. 
 5. Sweet 'n Salty Recipes - een guide met meer dan 50 recepten met zoete en zoute snacks die gezond zijn en makkelijk te bereiden.

Body guide

Iene miene mutte.. Ik heb er wel even een nachtje over moeten slapen om te beslissen welke guide ik zou gaan proberen. Eigenlijk vind ik het mega lastig om me aan schema's te houden. Welk schema dan ook. Als ik een menu planning maak voor heel de week gaat het vaak op dag twee al mis. In de planning zou ik bijvoorbeeld worteltjes moeten eten maar ik word wakker met trek in.. broccoli. Byebye weekplanning :) Ik wil lekker doen waar ik zin in heb en vooral niet doen waar ik geen zin in heb. Maar! Om enige vooruitgang te boeken blijkt.. dat je misschien toch wel een beetje moet plannen! Nou vooruit. Let's give it a go! Omdat ik mijn eigen creatieve foodie brein geen weken/maanden on hold kan zetten heb ik besloten geen voedingsschema te volgen maar te gaan voor de body guide. Sporten moet ik toch en wie weet komt die sixpack er dan toch echt ein-de-lijk eens van.

 

De guide in het kort;

 • 6 weken lang full body workouts
 • alle workouts kunnen thuis of in de sportschool worden gedaan
 • 45 verschillende workouts
 • 27 verschillende stretches voor het complete lichaam
 • start elke eerste van de maand met meer vrouwen in de besloten Facebookgroep.
 • workouts zijn 20-30 minuten

Verwachtingen

Nou zoals gezegd ben ik not you're typical fitgirl. Ik ben een parttime fitgirl, want.. ik hou teveel van pindakaas ha-ha. Mijn wekelijkse beweging bestaat deels uit hardlopen/cardio en deels uit krachttraining. Ik sport op dit moment tussen de 4-6 dagen per week. Vanwege onregelmatige werktijden en geen vast rooster ligt het dus heel erg aan mijn diensten hoe vaak ik kan trainen in een week.

 

Toevallig ben ik een aantal weken geleden begonnen met trainen aan de hand van een schema, gemaakt door een vriend. Het is een vierdaags schema waarin ik op twee dagen benen train, en de andere twee dagen zijn verdeeld in arm- en rug oefeningen. Nou "sorry schat, bedankt voor je schema waar drie weken werk in zat maar ik ga toch maar wat anders doen nu" haha. De guide lijkt me uitdagend en weer heel anders  dan mijn trainingen nu. De guide bestaat, in tegenstelling tot wat ik hiervoor deed, uit alleen maar full body workouts. 

 

Mijn verwachting vooraf is dat deze workouts alleen te WEINIG zijn voor mij! Wait whut? Ja misschien onderschat ik het wel hoor maar drie of vier keer per week een workout van 30 minuten klinkt als een stapje lager voor mij! Ik kan dus niet beloven dat ik ernaast niet nog extra ga trainen maar we shall see.

 

Ik ga jullie in een twee wekelijkse blog op de hoogte houden van de vooruitgang! Althans, ik hoop op vooruitgang :) enne.. of dat ook halfnaakte progress foto's betekent? Uh... daar ga ik nog even een nachtje of twee over slapen.


Ook nieuwsgierig!?

Je kunt alle guides HIER op je gemak bekijken en lezen wat de guides je precies bieden. Ben je net als mij geïnteresseerd in de Fitgirlcode Body guide? Klik dan HIER om deze te bekijken of direct te bestellen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0