Peanut butter-chocolate-nicecream bowl


Zelfgemaakt bananen ijs of ook wel 'nicecream' of 'nana icecream' genoemd, is zó mega lekker. Véél gezonder als bananenijs uit de winkel en naar mijn mening stiekem ook veel lekkerder. Deze choco variant mét pindakaas is in één woord hemels! En dat is nog een understatement. Om het helemaal af te maken raad ik je aan een blokje Tony Chocolonely caramel sea salt chocolade te smelten en als topping te gebruiken samen met wat fruit en granola.

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

1,5 bevroren banaan

100 ml amandelmelk

1,5 el pindakaas (100% pinda)

1,5 el rauwe cacao poeder

1 el maple syrup

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een (sterke) blender en laat draaien tot er een egaal mengsel ontstaat. Als de blender niet goed doordraait kun je eventueel nog wat extra amandelmelk toevoegen.

 

Optioneel

Voor de topping heb ik granola gebruikt van MyMuesli. Ook lekker is om er zelfgemaakte peanut butter granola overheen te doen. Dit recept vind je hier.

Daarnaast zoals je ziet wat verse frambozen, geraspte kokos en ik heb een blokje Tony Chocolonely caramel sea salt gesmolten. Dit maakt het helemaal af!


Commentaren: 1
  • #1

    Amber (zaterdag, 06 mei 2017 12:13)

    Dit recept heb ik samen met mijn zus geprobeerd en het is echt mega lekker!! Echt een aanrader❤