Pindakaas kokos choco granola


Granola is echt té lekker. Vooral zelfgemaakte-verse-net uit de oven granola. Granola is een soort van muesli maar het verschil zit hem er in dat granola gebakken wordt waardoor het lekker krokant wordt. Deze granola wordt o.a. geroosterd in pindakaas en na het roosteren voeg je wat chocolate chips en kokosflakes toe. Mijn drie favorieten in één potje! Wat denken jullie van deze combi? Yes or yes? 

Recept voor één grote pot granola

 

Ingrediënten

220 gram havervlokken

45 gram zonnebloempitten

45 gram amandelen

35 gram kokosolie

10 gram honing

60 gram 100% pindakaas met stukjes (Albert Heijn)

Klein handje kokosflakes

Klein handje chocolate chips (of gewoon gehakte pure chocolade)

 

Benodigdheden

Mengkom

Pannetje

Oven

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de amandelen grof en doe deze samen met de havervlokken en zonnebloempitten in een kom. Smelt vervolgens in een pannetje de kokosolie en doe hier de honing en pindakaas bij. Meng tot een egaal mengsel. Schep dit vervolgens geleidelijk door het havervlokken mengsel tot alles goed bedekt is.

Rooster op een bakplaat of rooster met bakpapier zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het even er uit, schep om en rooster nog zo'n 10 minuten. Haal het uit de oven en laat volledig afkoelen. Roer erna pas weer om en schep de kokosflakes en chocolate chips er doorheen.

 

Optioneel

Als je wilt dat het iets meer 'sticky' is en aan elkaar plakt zou je er wat meer honing door kunnen doen, maar hoe meer honing hoe minder gezond natuurlijk.


Commentaren: 0