Granola is echt té lekker. Vooral zelfgemaakte-verse-net uit de oven granola. Granola is een soort van muesli maar het verschil zit hem er in dat granola gebakken wordt waardoor het lekker krokant wordt. Deze granola wordt o.a. geroosterd in pindakaas en na het roosteren voeg je wat chocolate chips en kokosflakes toe. Mijn drie favorieten in één potje! Wat denken jullie van deze combi? Yes or yes?
Recept voor één grote pot granola
Ingrediënten
220 gram havervlokken
45 gram zonnebloempitten
45 gram amandelen
35 gram kokosolie
10 gram honing
60 gram 100% pindakaas met stukjes (Albert Heijn)
Klein handje kokosflakes
Klein handje chocolate chips (of gewoon gehakte pure chocolade)
Benodigdheden
Mengkom
Pannetje
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de amandelen grof en doe deze samen met de havervlokken en zonnebloempitten in een kom. Smelt vervolgens in een pannetje de kokosolie en doe hier de honing en pindakaas bij. Meng tot een egaal mengsel. Schep dit vervolgens geleidelijk door het havervlokken mengsel tot alles goed bedekt is.
Rooster op een bakplaat of rooster met bakpapier zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het even er uit, schep om en rooster nog zo'n 10 minuten. Haal het uit de oven en laat volledig afkoelen. Roer erna pas weer om en schep de kokosflakes en chocolate chips er doorheen.
Optioneel
Als je wilt dat het iets meer 'sticky' is en aan elkaar plakt zou je er wat meer honing door kunnen doen, maar hoe meer honing hoe minder gezond natuurlijk.