Lemon poppy seed pancakes


Mijn gouwe ouwe vertrouwde ricotta pancakes in een nieuw jasje! Blijft favoriet hier maar voor de afwisseling maakte ik ze dit keer met citroen en maanzaad. Het fris zure van de citroen in combinatie met het zoete van een beetje honing is perfecto als je het mij vraagt! Wil je liever de basic ricotta pancakes? Dat recept vind je hier. Of maak ze eens met blauwe bessen, ook heel lekker!

Recept voor 2 personen 

 

Ingrediënten

100 gram speltbloem

250 gram ricotta

2 eieren 

50 ml amandelmelk

1 tl bakpoeder

1 tl vanille essence

2 el honing

Rasp van 1 citroen

Sap van een halve citroen

1 el maanzaad

Kokosolie om in te bakken

 

Benodigdheden

Blender

Grote koekenpan

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten, op de citroenrasp en het maanzaad na, met een blender tot een glad beslag. Roer de citroenrasp en het maanzaad door het beslag. Bak hier vervolgens in kokosolie pannenkoekjes van, 3 tegelijk in de pan. Bak op laag vuur en draai om als de bovenkant een beetje droger wordt.


Commentaren: 0