Ricotta pannenkoekjes


Ricotta is een kaassoort, of eigenlijk strikt gezien niet, maar ik hou het voor het gemak even op een kaassoort. Neutraal van smaak waardoor je het in zowel hartige als zoete gerechten kan verwerken. Ricotta bevat veel eiwitten, handig voor de sporters onder ons.  De romige textuur geeft een 'fluffy' en luchtig effect aan je baksels, zoals dus deze pannenkoekjes.

Recept voor 2 à 3 personen 

 

Ingrediënten

100 gram speltbloem

250 gram ricotta

2 eieren 

150 ml amandelmelk

1 tl bakpoeder

1 tl vanille essence

1 el honing

Kokosolie

 

Benodigdheden

Handmixer of blender

Mengkom

Grote koekenpan

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten, op de kokosolie na, met een handmixer tot een glad beslag. Bak hier vervolgens in kokosolie pannenkoekjes van, 3 tegelijk in de pan. Draai om als de bovenkant een beetje droger wordt.

 

Optioneel

Lekker met vers fruit, kwark, honing of een beetje poedersuiker.


Commentaren: 0