Review: Vitaminfood maaltijdvervanger

Jawel, testteam SuperVood is back on the grind met een review over maaltijdvervangers dit keer!

Eerlijk is eerlijk, bij de term maaltijdvervangers sta ik niet perse direct vreugde dansjes op tafel te doen. Eten is leven! I love food! Food is bae! Mijn eerste gedachte is dan ook 'Waarom zou ik dat in vredesnaam willen vervangen met een shake?' Goed. Mijn eerste gedachte is niet per definitie altijd mijn beste dus laat ik dingen soms ook even bezinken. En jawel, dan bedenk ik me ineens dat ik iedere ochtend twee uur voor werktijd op sta om mijn dagelijkse meals te preppen. En ik 's avonds soms pas om 21.30 uur eet omdat ik nog boodschappen moet doen en moet koken na werk+ sporten. Niet ideaal. In tijden van tijdgebrek merk ik dat regelmatig en gezond eten het eerste is dat vaak sneuvelt. Zou Vitaminfood dan misschien toch de life saver zijn voor de multitasker die alles tegelijk wil doen, tijd wil overhouden én ook nog gezond wil eten? Maybe baby!

Over Vitaminfood

Vitaminfood is een volwaardige maaltijdvervanger waarmee je, als je drie keer per dag Vitaminfood eet, 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen binnen krijgt. Iedere maaltijd bevat een complete mix van proteïnen, gezonde koolhydraten, onverzadigde vetten en een mix van vitaminen en mineralen.

De shakes zijn ontwikkeld in samenwerking met gecertificeerde voedingsdeskundigen, zijn 100% veganistisch en suikervrij.

 

Vitaminfood biedt een slimme en praktische manier van gezond eten. De shakes zijn snel te bereiden, overal mee naar toe te nemen en ook nog eens gezond! Klinkt veelbelovend jongens!

De producten

Vitaminfood is verkrijgbaar in de smaken;

 • Chocolade
 • Vanille
 • Aardbei
 • Banaan

 

Per portie van 150 gram zitten er gemiddeld 673 kcal in een maaltijd. In een gehele zak Vitaminfood zitten 2019 kcal. Een zak Vitaminfood kost €8,95.

 

De shakes zijn volledig vegan en bevatten geen verborgen of onnatuurlijke suikers. Ook bevatten ze geen kunstmatige kleur-, geur-, smaak- en zoetstoffen. Je kunt de shakes mixen met water maar ook bijvoorbeeld met soja- of amandelmelk. 

 

Vitaminfood bevat 27 soorten vitaminen en  mineralen waaronder magnesium, ijzer, calcium en Vitamine A, B12, C en D. 

Het bevat meervoudig onverzadigde vetzuren, superfoods zoals maca voor extra energie en extract van cassave vol goede koolhydraten. 

Shake it baby

Nou! Daar gaan we dan, shakey shakey

 

Het eerste moment om de shakes te proberen dient zich gelukkig al snel aan gezien mijn middle name 'tijdgebrek' is. Ik ben echt een ster in het maken van planningen.. #not. Zo maak ik vaak allerlei afspraken na een nachtdienst of ga ik nog 'even snel' sporten voor ik naar de kapper moet. Zo ook op deze mooie woensdagochtend. Ik besluit om te gaan sporten voor mijn kappersafspraak van 10.00 uur. Erna sporten is zonde, zweten met mooi geföhnd haar is echt een no no. Goed idee wel. Maar in de realiteit blijkt dat het allemaal wel erg strak gepland is. Ik duik om 09.45 uur nog de douche in en heb vervolgens nog vijf minuten over om te ontbijten én bij de kapper te komen.

 

En jawelll... Ik hoor de zak Vitaminfood al roepen vanuit de keuken! Ik knal drie scoops in de bijgeleverde shake beker en doe er 450 ml water bij. Schud even als een bezetene, blijk de dop er niet goed op gedaan te hebben en maak een vlek op mijn trui. Welcome to my world. Ik kies trouwens voor chocolade. Voor de deur van de kapper drink ik de shake snel op. Hmm.. eerste gedachte is.. dat ik er niet kapot van ben. Niet vies. Maar het is gewoon muffig. Niet dat je denkt 'wauw, heerlijk man!' Dat verbaasd me op zich niet heel erg, ik ben niet echt een 'poedah lovah'. Ik hou ook niet van proteïne poeders en shakes. Ik gebruik dit vaak alleen om aan een smoothie of baksel toe te voegen bijvoorbeeld. 

 

Maar ik zou Miss SuperVood niet zijn als ik me niet zó makkelijk uit het veld liet slaan. Poging twee is een shakey met amandel-kokos melk van Zonnatura. Beter! Wel calorie rijker doordat de melk ook weer calorieën bevat natuurlijk.

De shakes hebben een zachte smaak, zijn niet overdreven zoet en totaal niet chemisch van smaak. Mijn favoriete smaak is vanille.

 

Wat gezegd mag worden is dat ik best goed ga op de shakes! Totaal boven verwachting heb ik namelijk niet na een uur weer honger. Dit heb ik wel als ik bijvoorbeeld alleen een smoothie neem als ontbijt. Met de shakes in ieder geval geen hongergevoel en geen cravings.

Testing 1, 2, 3..

Oké dat je shakes kan maken met Vitaminfood moge duidelijk zijn. Eigenwijs, of zullen we zeggen creatief :) als ik ben geven we er natuurlijk ook nog even een flinke draai aan.

 

Ik maak banaan-chocolade muffins én pancakes en voeg hier Vitaminfood aan toe voor een extra health boost. 

 

Het recept van de banaan-chocolade muffins kun je hier bekijken.

 

Het recept van de hüttenkäse-vanille pancakes kun je hier bekijken. Ik gebruikte mijn standaard hüttenkäse pancake receptje maar voegde hier nog 20 gram Vitaminfood vanille extra aan toe!

Eindoordeel

Nou genoeg geluld weer, voor degenen die het teveel moeite vinden mijn hersenspinsels door te spitten maak ik altijd graag even een 'korte' samenvatting. Zo ben ik gewoon, altijd even behulpzaam. Ik ben pretty enthousiast over de shakes en wel om de volgende redenen;

 • Je hoeft niet meer na te denken. Give your brain some rest. Heerlijk. De shakes bevatten precies wat je dagelijks nodig hebt aan vitaminen en mineralen. Heerlijk als je even geen zin hebt in proteïne en koolhydraten gepuzzel of ingewikkelde boodschappen en etiketten-lees sessies.
 • Met een mix van 27 vitamines en mineralen zijn de shakes gezond én ben je er in ieder geval van verzekerd dat je goede voedingsstoffen binnen krijgt. Past helemaal in je fit & healthy lifestyle.
 • De shakes zijn vegan, wat ze voor een groot publiek geschikt maakt. Goede zet jongens!
 • Het is snel klaar. Je bespaart mega veel tijd op dagelijkse basis. Denk aan: langer slapen, meer tijd over om te sporten, shoppen, you name it!
 • Het vult. Verbazingwekkend genoeg ga ik best goed op de shakes. Niet na een uur al honger, wat voor team-always-hungry best knap is.
 • In plaats van de shakes als volwaardige maaltijdvervanger te gebruiken kun je ook een scoop aan je smoothie of pancakes toevoegen voor een extra vitamine boost.
 • En last but not least; van het dagelijks schudden van je shake baker krijg je spierballen. Mits je het vol overgave doet natuurlijk. Wissel ook eens af van arm :)

Natuurlijk kan het niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn en heb ik wel nog een kleine aanmerking. Eentje eigenlijk maar;

 • Gemixt met alleen water vind ik de shakes een beetje naar muffe sokken smaken. Uh.. niet dat ik ooit muffe sokken heb gegeten but you get the point right :) Lekkerder in combi met (plantaardige) melk of als toevoeging aan een smoothie of pancakes bijvoorbeeld. 

Ook nieuwsgierig!?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Vitaminfood en wil je meer weten? Bekijk dan eens de website of volg Vitaminfood op Instagram of Facebook.

Reactie schrijven

Commentaren: 0