Zoete aardappel paprika chips


Chippies! Iets wat ik eigenlijk al in geen jaren meer gekocht of gegeten heb, ik ben meer van het zoete snacken I guess. Maar deze zoete aardappel chips is het het beste van beide werelden, zoet én hartig. Een stuk gezonder als de chips die je in de winkel koopt dus hier kan je met een gerust hart een schaaltje van leeg eten. 

Recept voor 1 à 2 personen

 

Ingrediënten

1 zoete aardappel

Paprika poeder pikant (Albert Heijn)

Zeezout

 

Benodigdheden

Oven

Mandoline/kaasschaaf of een scherp mes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt hiervoor een mandoline, een kaasschaaf of een mes gebruiken. Ik heb de aardappel zelf gewoon met een scherp mes in hele dunne plakjes gesneden, bij gebrek aan een kaasschaaf of mandoline. Verdeel de aardappel schijfjes over een rooster zónder bakpapier. Strooi er paprikapoeder en zeezout overheen. Bak 10 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Draai hierna de aardappel plakjes om, strooi er nog wat paprika poeder en zout overheen en bak nog zo'n vier minuten.

 

Houd de oven gewoon goed in de gaten, de ene oven is de andere oven niet, misschien hebben ze iets langer of korter nodig.

 

Laat de chips even afkoelen zodat ze lekker knapperig worden en eet erna direct op. Bewaren is niet zo'n goed idee, dan worden ze weer zacht.


Commentaren: 0