Carrot cake maar dan met een little herfst twist! De sinaasappel en speculaaskruiden maken dit een echte herfst topper! Ik heb de cake uitgedeeld op werk en deze viel ook bij de suiker(vr)eters goed in de smaak :) Je kunt de cake ook prima in plakjes invriezen zodat je iedere dag een vers plakje uit de vriezer kunt halen. Oh en nog een laatste tip; ik heb mijn laatste twee plakjes gegrild in een grillpan en erna belegd met pindakaas en banaan.. do I need to say more!? Enjoy loves!
Recept voor 1 cake
Ingrediënten
100 gram amandelmeel
100 gram speltbloem
175 gram geraspte wortel
4 eieren
40 gram dadelstroop
75 gram gesmolten kokosolie
Rasp & sap van 1 sinaasappel
60 gram pecannoten
60 gram gedroogde cranberry
2 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Snufje zout
Benodigdheden
Oven
Mengkom
Handmixer
(Siliconen) cakevorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de eieren samen met de gesmolten kokosolie en de dadelstroop tot een glad en luchtig mengsel. Voeg hier het amandelmeel, speltbloem, speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout aan toe en meng met een spatel door elkaar zodat het beslag wel luchtig blijft. Rasp de wortel, knijp de wortelrasp wel een beetje uit, anders wordt de cake erg 'nat'. Voeg de wortelrasp samen met de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe aan het mengsel en roer goed door.
Hak als laatste de pecannoten in grove stukjes en roer samen met de gedroogde cranberry door het beslag.
Doe het cake beslag in een ingevette bakvorm of bekleed een bakvorm met bakpapier. Bak 50 minuten op 170 graden. Laat de cake na het bakken afkoelen voor je hem aansnijdt.