Raw espresso-chocolade bites


Terwijl ik bezig was met het maken van espresso bliss balls bedacht ik me al snel dat cafeïne dan wel "the foundation of my foodpyramid' kan zijn maar daarmee vergat ik even dat chocolade natuurlijk óók vrij onmisbaar is. Ik besloot er direct maar een tweede variant achteraan te maken en jawel espresso-choco-bites it was! Als je een échte échte koffieliefhebber bent ga je hier nog net geen halleluja van zingen. Maar zelfs al ben je geen enorme koffie fan, durf ik wel te stellen dat je deze wél lekker gaat vinden. Een subtiele koffiesmaak doordat de dadels geweekt zijn in espresso maar een overall zoete en zachte smaak. En het krokante chocolade laagje on top, tja dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Obviously good! Een perfecte snack die je een goeie boost zal geven!

Recept voor 10-15 stuks (hoeveelheid afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn die je gebruikt)

 

Ingrediënten

100 gram medjoul dadels

150 gram pecannoten (ongezouten)

75 gram bruine amandelen (ongezouten)

1 grote el rauwe cacao poeder

1 el honing

3 Sweet Drops stevia chocolate (Goodgood brand)

2 kopjes espresso (ik gebruikte Nespresso caramelito, maar je kunt iedere soort espresso gebruiken)

150 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Een siliconen ijsklontjes vorm (ik gebruik een XL vorm van Xenos)

 

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en zet deze voor 2 uurtjes te week in een schaaltje met daarin twee kopjes espresso. Nadat de twee uur voorbij zijn maal je de pecannoten samen met de amandelen fijn in een keukenmachine. Vermaal niet tot poeder maar wel tot er alleen kleine stukjes noot overblijven. Voeg de cacao, de honing en de stevia toe. Haal de dadels uit de espresso en voeg deze (zonder het vocht er uit te knijpen) ook toe aan de keukenmachine. Laat draaien tot een redelijk egaal mengsel ontstaat. 

 

Schep een grote eetlepel van het mengsel in de siliconen vormpjes en druk goed aan. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel dit vervolgens met een lepel over de vormpjes zodat iedere bite een chocolade laagje heeft. Zet dit zo'n 45 minuten in de vriezer, hierna kun je de bites makkelijk uit de siliconen vorm halen. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

Optioneel

Indien je geen (XL) ijsklontjes vorm hebt kun je het mengsel natuurlijk ook in een ovenschaal of bakblik doen bekleed met bakpapier, dan snijd je er later blokjes van.


Commentaren: 0