Raw brownies met amandel


Brownies, de definitie van foodporn in mijn ogen. Hoe gekker hoe beter, met oreo's, witte chocolade of stroopwafel, het liefst allemaal tegelijk. Nou schijnt dat niet zo heel erg gezond te zijn. Weird huh? Haha. Alhoewel het af en toe zeker moet kunnen is deze raw brownie variant nét ietsje gezonder. Geen toegevoegde suikers, wel natuurlijke suikers uit dadels. Het gevoel van een treat maar niet de suikers van een cheat :) win-win. Ik ben benieuwd wat jullie van deze chocoloco weekend treat vinden! Tag me vooral als je ze hebt geprobeerd!

Recept voor +/- 12 brownies

 

Ingrediënten

175 gram dadels

90 gram walnoten

60 gram amandelen

3 el rauwe cacao poeder

Snufje zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Browniebakvorm

Bakpapier

 

Bereidingswijze

Maal de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg er de rauwe cacao en het zeezout aan toe en laat kort draaien. Ontpit de dadels en voeg eerst de helft toe aan de keukenmachine, laat even draaien en voeg vervolgens de rest van de dadels toe. Meng tot er een plakkerig/kruimelig mengsel ontstaat. Hak de amandelen grof. Doe het dadelmengsel in een kom en meng met een lepel met de gehakte amandelen.

 

Bekleed een vierkante of langwerpige bakvorm met bakpapier en doe het mengsel hier in. Druk goed aan met je handen/een lepel. Zet een aantal uur in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Snij vervolgens met een scherp mes in blokjes.


Commentaren: 0