Ik haat kou.. en regen.. en natte bladeren ook. Oftewel: welkom herfst en byebye summertimes! Maar het goede zien in alles is ook een gave :) zo betekent herfst wel pumpkin everything!! En dat is dan wel weer heel fijn want met deze mooie oranje rakkers kun je zoveel kanten op. Ik heb al een heel scala aan pompoen recepten maar ik weet zeker dat er nog veel meer te bedenken zijn! Zoals deze simpele pompoen-haver muffins die goed dienst kunnen doen als heerlijke en vullende tussendoortjes.
Recept voor 6 stuks
Ingrediënten
145 gram pompoen puree (afgekoeld)
2 eieren
100 ml amandelmelk
2 el maple syrup
1,5 tl pumpkin spice kruiden
Mespuntje vanille poeder
1,5 tl bakpoeder
100 gram havervlokken
Benodigdheden
Mengkom
Garde
Muffinvorm
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren in de mengkom en klop deze met de garde luchtig door. Voeg alle ingrediënten behalve de havervlokken hieraan toe en meng met de garde tot een glad geheel. Roer er vervolgens de havervlokken doorheen en laat even vijf minuten zo staan. Verdeel het beslag over zes muffin vormpjes of een siliconen muffinvorm. Bak 22 minuten op 180 graden.
Optioneel
I.p.v. pumpkin spice kruiden kun je ook kaneel of speculaas kruiden gebruiken, allemaal net zo lekker.