Pindakaas quinoa cups


Dat je niet veel nodig hebt voor een lekkere snack mag bij deze wel duidelijk zijn. Men neme een paar lepels pindakaas, wat chocola en voilà! Oké en ook nog vier andere ingrediënten om het een beetje op te leuken. Quinoa is glutenvrij, bevat veel vezels en is dus helemaal SuperVood proof! Waar wacht je nog op!

Recept voor 8 quinoa cups

 

Ingrediënten

40 gram gepofte quinoa (Nature Crops)

40 gram havermout

3 el pindakaas 100% (Albert Heijn)

2 el kokosolie

2 el maple syrup

120 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Pannetje

Mengkom

Papieren muffin vormpjes

 

Bereidingswijze

Doe de gepofte quinoa en de havermout in een kom. Smelt in een pannetje de kokosolie en doe de pindakaas en maple syrup hierbij. Meng tot een egaal mengsel. Schenk dit rustig door de quinoa/havermout heen en meng het goed door elkaar. Verdeel dit over 8 papieren muffin vormpjes, vul de vormpjes voor drie kwart. Druk goed aan met een lepel. Smelt de chocolade au bain marie. Verdeel een grote el chocolade over ieder vormpje. Zet in de koelkast en laat twee uurtjes of een nachtje opstijven. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    katoo janssen (maandag, 13 november 2017 13:53)

    zo zoet heel leuk in kerst vormpjes.
    Super leuk en lekker.

    Ik ben echt er verslaaft aan zo lekker