Lemon poppy seed muffins


Mijn leven schiet van de ene ingrediënt-fase naar de andere. Momenteel verkeer ik een beetje in de citrusvruchten-fase geloof ik. Geen idee waarom maar ik vind de frisheid van citroen en sinaasappel wel iets zomers hebben I guess. En aangezien het Nederlandse zomerweer weer meer weg heeft van een vroeg ingevallen herfst maken we er zelf maar iets zomers van hè! Lemon-poppy seed smaakt en oogt fris en zomers so there ya go! Ze zeggen niet voor niets 'summer is a state of mind'. Je kunt in dit recept nog wat spelen met zoetheid. Ik probeer zelf ook zo min mogelijk natuurlijke suikers te eten maar ben je een zoetekauw kun je eventueel wat honing of iets dergelijks toevoegen. 

Recept voor 6 muffins

 

Ingrediënten

130 gram amandelmeel

100 ml amandelmelk

2 eieren

2 tl bakpoeder

Halve tl vanille poeder

35 gram gesmolten kokosolie

Rasp en sap van 1 citroen

20 gram maanzaad

 

Benodigdheden

Blender

Oven

Siliconen muffinvorm

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de citroen en pers deze erna uit. Doe vervolgens alle ingrediënten, op de rasp en het maanzaad na, in de blender en mix tot een glad geheel. Roer vervolgens de citroenrasp en maanzaad door het mengsel. Vet de siliconen bakvorm met een kwastje in met een klein beetje kokosolie . Verdeel het beslag over de bakvorm en bak 26 minuten (beetje afhankelijk van je oven) op 180 graden. 


Commentaren: 1
  • #1

    Rian (zondag, 03 februari 2019 12:53)

    Deze gister gebakken.. keek er zo naar uit want ze zien er heeerlijk uit! Maaar de smaak was zo chemisch, te veel bakpoeder? Ik heb precies t recept aangehouden.. zo jammer!