Kokos-amandel koeken


Theetijd staat gelijk aan.. jawel, koekjes! Want wat is nou thee zonder een koekje. Deze koeken hebben een lekkere bite aan de buitenkant en zijn zacht van binnen. Best of both worlds als je het mij vraagt! Door een kleinere hoeveelheid van vijf koeken te maken eet je er niet zo snel teveel of, mocht je je toch kunnen beheersen, blijven ze te lang liggen en worden oud. Zijn ze op, bak je gewoon weer een nieuwe verse voorraad!

Recept voor 5 koeken

 

Ingrediënten

20 gram amandelmeel

20 gram kokosmeel

10 gram gebroken lijnzaad

15 gram sesamzaad

2 el maple syrup

1 el kokosolie (gesmolten)

2 eieren

 

Benodigdheden

Schaaltje om in te mengen

Bakplaat

Bakpapier

Oven

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten met een lepel in een schaaltje tot je een egaal mengsel hebt. Laat even een paar minuutjes zo staan. Vorm er vervolgens met een lepel of met je handen 5 koeken van en leg deze op een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Het mengsel blijft wat nattig/plakkerig maar je kunt er wel koekjes van vormen. Bak vervolgens 20 minuten op 180 graden.


Commentaren: 0