Gezouten karamel-pindakaas bites


Question; wat is lekkerder dan gezouten-dadel-karamel, pindakaas en chocolade? Hopelijk hoefde je hier niet al te lang over na te denken anders ben je heel hard dismissed als echte foodie. Het antwoord is natuurlijk; NIETS! Deze bites zijn verslavend lekker, je wil dit, I know it! Nu zie je de bereidingswijze en denk je misschien wat een lap tekst dit is veel te ingewikkeld. Ho! Niet gelijk weg-klikken. Ze zijn super simpel om te maken, ik ben gewoon wat langdradig van stof as you might know. Het enigste minpuntje is dat je af en toe wat wachttijd hebt omdat je het in de vriezer laat opstijven. Ook daar heb ik een oplossing voor.. ondertussen kun je de afwas gaan doen. Bam! Multitasking is my middle name! Maakt het wachten wel zo dragelijk. Enjoy en eet je niet misselijk :) (zeg ik weer uit ervaring)!

Recept voor +/- 10  stuks

 

Ingrediënten

225 gram (medjoul) dadels

100% pindakaas

100 gram 85% pure chocolade

Zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

Bakpapier

Diepvries

 

Bereidingswijze

Ontpit de dadels en week deze zo'n 10 minuten in een schaaltje met warm water. Haal de dadels uit het water en knijp het vocht er een beetje uit. Doe de dadels in de keukenmachine en laat draaien tot er een egale pasta* ontstaat.

 

(*Schraap het dadelmengsel af en toe van de zijkanten af als deze niet doordraait en zet weer opnieuw aan. Je kunt ook één of twee eetlepels koud water toevoegen om te zorgen dat de keukenmachine beter doordraait en je een egale dadelpasta krijgt) 

 

Roer een flinke snuf zout door het dadelmengsel heen.

Maak op bakpapier 10 gelijke hoopjes van het dadelmengsel. Doe dit met twee lepels. Met je handen wordt het één grote plakboel weet ik uit ervaring namelijk. Zet dit een half uurtje op een bord in de vriezer. 

 

Haal de dadelpasta hoopjes uit de vriezer. Schep op elk hoopje een klein theelepeltje 100% pindakaas. Zet dit weer (minimaal) een half uurtje in de vriezer terug.


Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Haal de bites uit de vriezer en doop ze helemaal in de chocolade. Ook hiervoor geld: met twee lepels maakt de kliederboel nog enigszins te hanteren. Maar je mag het ook met je handen doen hoor. Zet terug op het bakpapiertje, doe er nog een klein beetje zeezout overheen en zet nog een half uurtje in de vriezer zodat de chocolade goed uithardt. 

 

Optioneel

Je kunt de bites in de vriezer bewaren en ijskoud eten of voordat je ze wilt eten uit de vriezer halen en even op kamertemperatuur laten komen. Beiden erg lekker!


Commentaren: 2
  • #2

    Debbythechocoholic (zaterdag, 19 augustus 2017 17:44)

    Deze zien er echt superlekker uit! Wanneer ik dadels heb ga ik ze zeker maken!

  • #1

    Karen (dinsdag, 01 augustus 2017 08:57)

    Hej Laura! Dit ziet er zo heerlijk uit, die wil ik zeker proberen! Welke keukenmachine gebruik jij? Ik heb er al twee laten ontploffen dus het is duidelijk tijd om een degelijke in huis te halen �