Geroosterde kikkererwten met honing& kaneel


Kikkererwten staan er om bekend dat ze onder meer een flinke dosis vezels maar ook proteïne bevatten. Kikkererwten zijn dus een mooie aanvulling op je dagelijkse vitamine/proteïne behoefte. Geroosterde kikkererwten zijn niet een geheel uniek bedachte snack. In vele varianten heb ik deze snack al voorbij zien komen in het 'foodie wereldje' dat Instagram heet. Waar deze snack toch veelal een hartige& pittige bite heeft, heb ik er deze keer een zoete draai aan gegeven. Door ze in de oven te roosteren met honing krijg je heerlijke gekarameliseerde kikkererwten. 

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

1 Blikje kikkererwten 200 gr (uitlek gewicht 130 gr)

1 tl gesmolten kokosolie

1 tl kaneel

1 tl honing

 

Benodigdheden

Oven

Bakpapier

 

Bereidingswijze

Verwarm de open voor op 170 graden. 

Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met een (schone uiteraard) theedoek. Meng de kikkererwten met de kokosolie, kaneel en honing en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit in de oven en rooster zo'n 35 à 40 minuten. Iedere oven is anders dus hou het vooral een beetje in de gaten. Roer af en toe om.

 

Optioneel

Je kunt natuurlijk ook een grotere portie maken door een groot blik kikkererwten (400 gr) te gebruiken. Verdubbel dan ook gewoon de rest van de ingrediënten.


Commentaren: 1
  • #1

    desireeverholen@hotmail.com (donderdag, 01 februari 2024 18:25)

    echt iets voor jou