Deze snack valt echt in de categorie 'easy peasy'. Super de luxe simpel, zelfs als je niet over het keukenprinses-gen beschikt. Het is een kwestie van chocolade smelten en mengen met de overige ingrediënten. Het leuke is dat je zelf invulling kunt geven aan de ingrediënten die je aan de chocolade toevoegt. Ik gebruik gedroogde cranberry en amandel maar je zou ook eens pinda's en rozijnen kunnen proberen. De chocolade moet vervolgens weer uitharden in de koelkast dus het enigste wat dit recept van je vraagt is een dosis geduld. Maar dat heb je hier wel voor over toch?
Recept voor +/- 16 bites
Ingrediënten
100 gram 72% pure chocolade
60 gram gepofte rijst
60 gram gedroogde cranberry
60 gram amandelen (bruin)
20 gram kokosolie (geurloos)
2 el pindakaas 100% (Albert Heijn)
Snufje zeezout
Benodigdheden
Bakblik of ovenschaal 20x20 cm
Bakpapier
Koelkast
Bereidingswijze
Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain marie. Voeg hier een snufje zeezout aan toe. Hak de amandelen grof met een mes. Doe in een grote kom de gepofte rijst, gedroogde cranberry, amandelen en 2 el pindakaas. Voeg hier het chocolade mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar. Doe een bakpapiertje in het bakblik en doe het mengsel vervolgens in het bakblik. Laat een aantal uur of een nachtje in de koelkast staan voordat je het aansnijdt.
Optioneel
Je kunt in plaats van losse gepofte rijst ook gewoon verkruimelde rijstwafels gebruiken.