Frambozen clafoutis


Clafoutis is van oorsprong Frans gebak dat je met kersen maakt en als nagerecht eet. Maarrr.. eigenlijk kan je er gewoon alle soort fruit doorheen gooien die je maar wilt. Het beslag voor een clafoutis doet eigenlijk meer denken aan pannenkoeken beslag. Het blijft dun en vloeibaar. Een clafoutis is dus eigenlijk.. één grote fluffy pannenkoek. En hey.. laten pannenkoeken nou helemaal mijn ding zijn dus dit moest ik toch écht eventjes proberen! Ik maakte een healthier variant met een klein beetje kokosboesemsuiker, en dat pakte goed uit!

Recept

 

Ingrediënten

400 ml biologische kokosmelk light (blikje van Bon Coco AH)

3 eieren

100 gram amandelmeel

50 gram speltbloem

15 gram kokosbloesemsuiker

Vanille essence (flinke mespunt)

150 gram diepvries frambozen

Kokosolie om in te vetten

 

Benodigdheden

Ronde (siliconen) bakvorm (geen springvorm) of ovenschaal

Blender

Oven

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten, op de frambozen na, kort in de blender tot een egaal mengsel. Het beslag hoort dun te blijven. Giet het in de ingevette schaal/bakvorm. Verdeel de frambozen over/door het beslag heen. Bak 45 minuten in het midden van de oven op 180 graden. De clafoutis is nog wat wiebelig als je hem uit de oven haalt. Laat goed afkoelen, dan is hij steviger, voor je de clafoutis aansnijdt.


Commentaren: 0