Eiwitrijke Apple Pie Muffins


Toen ik vanmorgen mijn bed uitrolde maakte ik een mega gezonde groene smoothie voor het ontbijt, iets met spinazie en wortel en gember. Helemaal niet zo lekker en na een uur had ik alweer honger :) Well thank god for sundays! Want zondag is bakdag. Dus schoof ik deze apple pie muffins maar snel de oven in voor ontbijt deel II. Deze appel muffins bevatten extra eiwitten, ik gebruikte namelijk voor het eerst de vloeibare eiwitten van TwoChicks. Met recht een happy sunday met deze heerlijke appeltaart muffins!

Recept voor 6 muffins

 

Ingrediënten

50 gram amandelmeel

60 gram speltbloem

20 gram kokosbloesemsuiker

50 ml vloeibare eiwitten (Two Chicks)

1 heel ei

90 gram Turkse yoghurt (Dirk 3% vet)

 

20 gram kokosolie (gesmolten)

1 tl bakpoeder

1 el kaneelpoeder

 

1 appel geschild en in blokjes

 

Benodigdheden

Oven

Muffinvorm

Blender

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten (op de appel na) kort in een blender tot je een egaal beslag hebt. Roer de appel stukjes er doorheen. Vet een muffinvorm in (of doe er bakpapier in zoals op de foto) en verdeel het beslag over de zes vormpjes. Bak 20 minuten op 200 graden in het midden van de oven.

 

Optioneel

Je kunt ook nog een handje rozijnen toevoegen aan het beslag, maar die was ik vergeten :)


Commentaren: 0