Toen ik vanmorgen mijn bed uitrolde maakte ik een mega gezonde groene smoothie voor het ontbijt, iets met spinazie en wortel en gember. Helemaal niet zo lekker en na een uur had ik alweer honger :) Well thank god for sundays! Want zondag is bakdag. Dus schoof ik deze apple pie muffins maar snel de oven in voor ontbijt deel II. Deze appel muffins bevatten extra eiwitten, ik gebruikte namelijk voor het eerst de vloeibare eiwitten van TwoChicks. Met recht een happy sunday met deze heerlijke appeltaart muffins!
Recept voor 6 muffins
Ingrediënten
50 gram amandelmeel
60 gram speltbloem
20 gram kokosbloesemsuiker
50 ml vloeibare eiwitten (Two Chicks)
1 heel ei
90 gram Turkse yoghurt (Dirk 3% vet)
20 gram kokosolie (gesmolten)
1 tl bakpoeder
1 el kaneelpoeder
1 appel geschild en in blokjes
Benodigdheden
Oven
Muffinvorm
Blender
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle ingrediënten (op de appel na) kort in een blender tot je een egaal beslag hebt. Roer de appel stukjes er doorheen. Vet een muffinvorm in (of doe er bakpapier in zoals op de foto) en verdeel het beslag over de zes vormpjes. Bak 20 minuten op 200 graden in het midden van de oven.
Optioneel
Je kunt ook nog een handje rozijnen toevoegen aan het beslag, maar die was ik vergeten :)