De zoetekauw kan zijn hart ophalen hier op Supervood. Maar voor de afwisseling zijn deze hartige ei muffins ook erg lekker, zelfs al ben je een enorme zoetekauw. Goed gevuld met groenten dus perfect om bijvoorbeeld je 16.00 uur dip mee te bestrijden, 'vier uur Cup à Soup' is achterhaald joh! Je kunt variëren in groenten/kruiden naar wens. Deze combinatie is één van mijn persoonlijke favorieten.
Recept voor 6 muffins
Ingrediënten
Een halve prei
Halve rode peper
6 cherry tomaatjes
Handje bladspinazie
Handje groene erwten (diepvries)
4 eieren
1 el gedroogde oregano
1 scheutje (soja)melk
Peper/zout naar smaak
Geraspte geitenkaas
Benodigdheden
Siliconen muffin vorm
Oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de prei, rode peper en spinazie fijn. Verdeel dit over de 6 muffin vormpjes. Snijd de tomaatjes door vieren en verdeel samen met de groene erwten over de vormpjes. Kluts in een schaal de eieren met een scheutje (soja)melk, de oregano, peper en zout. Verdeeld het ei mengsel over de muffins. Het ei mengsel komt niet tot de rand van de vorm maar dit hoeft ook niet, gezien het anders over de vorm heen zal stromen in de oven. Verdeel wat geraspte geitenkaas over de vormpjes.
Bak vervolgens 20 minuten op 180 graden in de oven.