Basic bananenbrood


Bananenbrood. Ik denk dat er wel duizend verschillende variaties zijn op dit veelzijdige recept. Van gezond tot ongezond, met blauwe bessen, chocolade, noem maar op. Ik val zelf altijd terug op dit basis recept en stiekem is bananenbrood zonder al teveel poespas toch echt mijn favoriet. Met maar zes ingrediënten heb je dit bananenbrood in no time op tafel staan. 

Recept voor 1 bananenbrood

 

Ingrediënten

3 rijpe bananen

3 eieren

150 gr amandelmeel

2 tl bakpoeder

2 el notenpasta/pindakaas

2 el honing

 

Benodigdheden

Bakpapier

Blender of keukenmachine

Oven

Bakblik 21,5 cm

 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een blender tot een glad geheel. Verdeel een bakpapiertje in het bakblik en giet het mengsel vervolgens in het bakblik. Bak in een voorverwarmde oven 40 minuten op 175 graden.

Laat na het bakken afkoelen op een rooster.

 

Optioneel

Lekker met wat extra notenpasta of pindakaas er op. 


Commentaren: 0