Avocado chocolade taart


Foodporn! Dat is je eerste gedachte bij het zien van deze taart, kan niet anders. Chocolade valt in dezelfde categorie als pindakaas, gewoon onmisbaar als je een echte foodie bent. Deze taart bevat geen toegevoegde suikers en is daarom een gezondere keuze. Avocado bevat weliswaar een hoog vetgehalte maar we hebben het wel over gezonde vetten. Vet gezond dus deze taart! 

Recept voor 1 grote taart, ongeveer 12 puntjes.

 

Ingrediënten

250 gr medjoul dadels (ontpit)

200 gr hazelnoten (+ wat extra voor de topping)

2 el gesmolten kokosolie 

500 gr avocado (2x doosje diepvries blokjes AH ontdooid)

1 limoen

300 gr pure chocolade 72%

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Doe de hazelnoten met de dadels en kokosolie in een keukenmachine en maal tot een grove kleverige massa. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met een lepel. Zet dit in de koelkast. 

 

Pureer de avocado met een staafmixer of de keukenmachine en knijp een halve limoen uit boven de avocado. Meng dit er doorheen. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg vervolgens toe aan de avocado en meng dit goed door elkaar. Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en verdeel het avocado-chocolade mengsel over de bodem. Zet vervolgens 2 uurtjes in de koelkast. Snij de taart los door met een mes langs de rand van de springvorm te gaan voordat je de vorm open klikt. Decoreer met wat geroosterde hazelnoten.

 

Optioneel

Wil je een wat kleiner taartje, gebruik dan gewoon de helft van de ingrediënten.


Commentaren: 0