Appel-pecan-havermout muffins


Een appeltaart heb ik nog nooit gebakken, dus daar ben ik ook maar niet aan begonnen op de vroege ochtend. Deze muffins zijn iets makkelijker en hebben wel een hoog appeltaart-achtig-gehalte. Appel, kaneel en pecannoten zijn een heerlijke combi. Doordat de muffins van havermout gemaakt zijn, zijn ze nog verantwoord ook dus van mij mag je er best twee eten hoor!

 Recept voor 6 muffins

 

Ingrediënten

150 gram havermout

100 ml (soja)melk

1 banaan

1 appel

2 el kaneel

1 el honing

1 el bakpoeder

1 ei

1 handje gehakte pecannoten 

1 el havervlokken (als topping)

 

Benodigdheden

Blender

Oven

6 muffin vormpjes of een siliconen muffin-vorm

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Doe de havermout, sojamelk, banaan, kaneel, honing, bakpoeder en het ei in de blender en meng kort door elkaar. Het beslag hoeft niet heel glad te zijn. Snijd de appel in stukjes en hak de pecannoten fijn. Roer dit door het beslag heen. Verdeel over 6 muffin vormpjes. Verdeel wat havervlokken over de vormpjes. Bak 25 à 30 minuten op 180 graden. 

 


Commentaren: 0