Ik ben een 'sucker' voor eten en baksels wat er schattig uit ziet. En deze mini tulbandjes hebben een hoog cuteness gehalte als je het mij vraagt. De tulbandjes zijn suikervrij en gezoet met stevia. De chocolade en pistache maken het feestje af, maar ze zijn in hun simpelheid zonder toppings net zo lekker. Je kunt er natuurlijk ook gewoon muffins van maken mocht je geen tulband vorm hebben.
Voor 4 á 5 stuks
Ingrediënten
125 gr amandelmeel
25 gr gesmolten bio roomboter
2 tl Stevia (of honing)
20 gr Alpro kokosyoghurt
2 eieren (gesplitst)
2 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanille extract
snufje zout
4 blokjes pure chocolade
30 gr pistache nootjes
Benodigdheden
Handmixer
2 schalen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de twee eiwitten stijf. Meng in een andere kom de rest van de ingrediënten, inclusief ei dooiers, tot een glad geheel. Schep de eiwitten vervolgens voorzichtig door het beslag heen zodat het een luchtig geheel wordt. Doe het mengsel in de tulband vormpjes en bak voor 23 minuten op 180 graden.
Versier de tulbandjes als ze afgekoeld zijn met (au bain marie) gesmolten pure chocolade en wat fijn gehakte pistache nootjes.
Optioneel
Heb je niet zo'n leuke tulbandjes bakvorm? Geen probleem! Je kunt ook gewoon lekkere muffins maken met dit beslag!
Je kan de bio roomboter indien gewenst ook vervangen voor (geurloze) kokosolie.