Pompoen pindakaas smoothiebowl


Het pompoen seizoen loopt stiekem een beetje op zijn einde. Als dat eigenlijk niet officieel al aangebroken is. Daarom geniet ik op de valreep nog maar even van deze mooie geel/oranje rakker! Doordat pompoen een zoete smaak heeft kun je hem prima gebruiken in ontbijt gerechten zoals in deze smoothiebowl. Uiteraard moest daar ook mijn 'little addiction' doorheen, namelijk pindakaas. Goeie combi, al zeg ik het zelf!

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

1 banaan

200 gram pompoen (gekookt en afgekoeld)

50 gram Alpro Mild& Creamy kokosnoot yoghurt

50 ml Alpro kokosnootdrink

2 dadels

1,5 el pindakaas (100% Albert Heijn)

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereidingswijze

Kook de pompoen bijvoorbeeld de avond van te voren al, zodat je het direct kunt gebruiken de volgende ochtend. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een glad geheel. Doe het mengsel in een schaaltje. Roer eventueel nog een lepel kokosyoghurt door de bovenste laag heen zodat je een leuke 'swirl' in je smoothiebowl krijgt en doe er op wat je lekker vindt!

 

Optioneel

Ik combineerde de smoothiebowl zoals je kunt zien met aardbei, pecan, een in stukjes gesneden dadel, kokosrasp en wat pompoenpitten.


Commentaren: 0