Wortel pannenkoekjes met cashew cream


Iedere week pompoen pannenkoekjes eten wordt misschien wat saai. Oké dat is een grapje, pompoen gaat natuurlijk nooit vervelen. Máár omdat afwisseling wel heel leuk is, heb ik deze wortel pannenkoekjes gemaakt. Met 250 gram wortel in één portie kom jij gemakkelijk aan je groente behoefte per dag. De combinatie met cashew cream is op zijn zachts gezegd hemels te noemen.

Recept voor 1 à 2 personen

 

Ingrediënten pannenkoekjes

250 gr gekookte (en afgekoelde) wortel

50 gr speltbloem

1 tl bakpoeder 

1 tl kaneel

2 eieren 

100 ml (soja)melk

Kokosolie om in te bakken

 

Ingrediënten cashew cream (voor een aantal porties)

130 gr cashewnoten (ongebrand/ongezouten)

120 ml water

2 el maple syrup

mespuntje vanille essence

 

 

Benodigdheden

Blender/staafmixer

Koekenpan

 

Bereidingswijze pannenkoekjes

Meng alle ingrediënten, op de kokosolie na, in een blender. Verwarm wat kokosolie in een pan. Verdeel een hoopje beslag in de pan en bak er kleine pannenkoekjes van. Om de pannenkoekjes mooi rond te krijgen doe je het beslag in de pan met een kleine soeplepel. Draai voorzichtig om als de bovenkant een beetje droger wordt tot het beslag op is.

 

Bereidingswijze cashew cream

Week de cashewnoten een nacht in koud water. De volgende dag giet je de cashewnoten af. Doe in een blender met 120 ml vers water en voeg de maple syrup en vanille toe. Maal tot het een glad geheel is. Als je het wat vloeibaarder wilt kun je er wat meer water bij doen.

Ik heb zelf geen blender gebruikt maar een staafmixer met hakmolen van AEG. Bewaar de rest van de cashew cream in een bakje in de koelkast.


Commentaren: 0