plantaardige-kwark pancakes met choco-dadel saus


Tijd voor pancakes! Alweer, want dat gaat never nooit vervelen natuurlijk. Door yoghurt of kwark aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen worden ze lekker fluffy en luchtig. Dit keer probeerde ik de Alpro Go On plantaardige kwark, waardoor deze pancakes zowel gluten- als lactose-vrij zijn en dus voor een breed publiek geschikt! Samen met de dadel-choco saus een hoog 'foodporn' gehalte maar zeker nog gezond te noemen!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten pancakes

150 gram plantaardige kwark Alpro Go On

50 gram boekweitmeel

2 eieren

1 tl bakpoeder

Snufje vanille poeder

Snufje zout

Kokosolie om in te bakken

 

Ingrediënten choco-dadel saus

3 dadels

120 ml havermelk

2 el rauwe cacao

 

Benodigdheden

Blender

Grote koekenpan

Garde

 

Bereidingswijze

Klop de Alpro kwark samen met de twee eieren met een garde tot een glad mengsel. Doe hier vervolgens het boekweitmeel, bakpoeder, vanille poeder en zout doorheen en meng met de garde tot een egaal geheel. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak kleine pancakes van het beslag, drie tegelijk in een pan. Draai de pancakes om als er belletjes in de bovenkant ontstaan.

 

De choco-dadelsaus maak je door de ingrediënten hiervoor samen in een blender te doen en te mengen tot het een glad geheel is. Verwarm het op laag vuur in een pannetje zodat het wat indikt en verdeel de warme saus over de pancakes.


Commentaren: 1
  • #1

    Amber (zaterdag, 06 mei 2017 12:17)

    In één woord: GEWELDIG