Tijd voor pancakes! Alweer, want dat gaat never nooit vervelen natuurlijk. Door yoghurt of kwark aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen worden ze lekker fluffy en luchtig. Dit keer probeerde ik de Alpro Go On plantaardige kwark, waardoor deze pancakes zowel gluten- als lactose-vrij zijn en dus voor een breed publiek geschikt! Samen met de dadel-choco saus een hoog 'foodporn' gehalte maar zeker nog gezond te noemen!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten pancakes
150 gram plantaardige kwark Alpro Go On
50 gram boekweitmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
Snufje vanille poeder
Snufje zout
Kokosolie om in te bakken
Ingrediënten choco-dadel saus
3 dadels
120 ml havermelk
2 el rauwe cacao
Benodigdheden
Blender
Grote koekenpan
Garde
Bereidingswijze
Klop de Alpro kwark samen met de twee eieren met een garde tot een glad mengsel. Doe hier vervolgens het boekweitmeel, bakpoeder, vanille poeder en zout doorheen en meng met de garde tot een egaal geheel. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak kleine pancakes van het beslag, drie tegelijk in een pan. Draai de pancakes om als er belletjes in de bovenkant ontstaan.
De choco-dadelsaus maak je door de ingrediënten hiervoor samen in een blender te doen en te mengen tot het een glad geheel is. Verwarm het op laag vuur in een pannetje zodat het wat indikt en verdeel de warme saus over de pancakes.
Amber (zaterdag, 06 mei 2017 12:17)
In één woord: GEWELDIG