Rawnola


Homemade granola is the best! Nog beter: deze granola hoef je niet eens te bakken, oftewel raw granola of nog hipper ook wel 'rawnola' genoemd. Lekker over een smootiebowl, homemade banana icecream of yoghurt. Offf.. om gewoon een lepel in je pot te steken en het rechtstreeks op te eten, kan allemaal! De rawnola is 'nutty' maar tegelijkertijd ook fris door de toevoeging van citroenrasp. Ik maak rawnola meestal niet in hele grote hoeveelheden omdat het beperkt houdbaar is. In de koelkast kun je het ongeveer een week bewaren. 

Recept voor meerdere keren gebruik

 

Ingrediënten

70 gram havermout

75 gram medjoul dadels

75 gram amandelpasta (BioToday)

75 gram pecannoten

17 gram cashewnoten

15 gram pompoenpitten

15 gram zonnebloempitten

25 gram gedroogde goji bessen

1/2 eetlepel kaneel

1/2 theelepel citroenrasp

 

Benodigdheden

Koekenpan

Keukenmachine

 

Bereidingswijze

Rooster kort de pecannoten, cashewnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten in een droge koekenpan. Doe dit vervolgens in de keukenmachine en vermaal tot kleine stukjes. Zet dit apart in een schaaltje.

 

Ontpit de dadels en maak hier samen met de amandelpasta  en een klein scheutje water een egale pasta van in de keukenmachine. Voeg vervolgens de havermout, kaneel, citroenrasp en het noten en zaden mengsel toe in de keukenmachine. Laat kort draaien tot het een plakkerig geheel wordt. Roer hier als laatste de goji bessen doorheen.

 

Je kunt de rawnola nu direct over je yoghurt of smoothie heen doen. Ik doe het meestal eerst in een bakje, druk het aan met de bolle kant van een lepel en laat het een uurtje in de koelkast staan. Haal er vervolgens voorzichtig een lepel doorheen zodat je rawnola in wat grotere stukken uit elkaar valt. Bewaar je pot of bakje met rawnola in de koelkast, zo blijft het zeker een week lekker.


Commentaren: 0