Pompoen-pindakaas granola


Granola met groenten er in verstopt, het moet toch niet gekker worden! Heb je een restje gekookte pompoen over toevallig? Nooit weggooien! Juist voor recepten als deze kun je die restjes goed gebruiken. En ik durf te wedden dat je de rest van de ingrediënten ook wel in huis hebt dus dat wordt pompoen granola bakken dit weekend! 

Recept voor meerdere porties

 

Ingrediënten

100 gram havervlokken

60 gram pompoenpitten

40 gram gedroogde cranberry

70 gram pompoenpuree

30 gram pindakaas

20 gram honing

2 tl pumpkin spice kruiden

15 gram gesmolten kokosolie

 

Benodigdheden

Oven

Bakplaat/rooster

Bakpapiertje

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een schaaltje de pompoenpuree met de honing, pindakaas, pumpkin spice en kokosolie. Meng in een grote kom de haver, pompoenpitten en cranberry. Mix dit vervolgens met het pompoenmengsel en roer dit goed door elkaar. Verdeeld het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak zo'n 15 minuten op 175 graden (afhankelijk van je oven). Roer tussen het bakken één keer door. Laat de granola vervolgens goed afkoelen, dan wordt hij knapperig. Bewaar in een luchtdicht potje of bakje.


Commentaren: 0