Pompoen havermout uit de oven


Herfst staat gelijk aan donkere en koudere dagen. Maar óók denk ik bij de herfst aan warme ontbijtjes, pompoen en havermout. Combineer deze drie en er rolt een heerlijk schaaltje gebakken pompoen-havermout uit je oven! Oftewel 'baked oats'.  Pompoen heeft een zoete smaak en bevat onder andere ijzer en vitamine B2 en is daarom een goede én gezonde toevoeging aan je ontbijt. 

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

240 gr gekookte en gepureerde pompoen

200 ml (bio) sojamelk

90 gr havermout

30 gr pecannoten in stukjes gehakt

2 tl speculaaskruiden

2 el gebroken lijnzaad

 

Benodigdheden

2 kleine oven schaaltjes

Oven

 

Bereidingswijze

Kook van te voren de pompoen, laat het een beetje afkoelen en pureer het. Meng vervolgens alle ingrediënten met een lepel in een schaaltje. Verdeel het mengsel over twee kleine ovenschaaltjes en bak in een voorverwarmde oven 27 minuten op 175 graden.

 

Optioneel 

Rooster wat noten en pompoenpitten in een droge koekenpan en verdeel over de gebakken havermout.


Commentaren: 0