Pompoen chia pudding


Met leftovers kun je soms ineens tot de beste creaties komen. Dit is er zo één! Met een restje pompoen maakte ik deze simpele chia pudding. Een handig ontbijtje als je weinig tijd hebt 's ochtends, omdat je dit prima 's avonds alvast kan maken. Levert weer extra minuten op om je haar te doen, of gewoon in bed te blijven! Dit is een licht ontbijtje maar bevat wel alles wat je nodig hebt om de ochtend met een kickstart te begonnen. Chiazaad is hoog in eiwitten en geven je langer een verzadigd gevoel.

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

100 gram gekookte pompoen

100 ml amandelmelk (of andere plantaardige/normale melk)

1 dadel

1 tl kaneel

1 tl maple syrup

Mespuntje vanille poeder

3 grote el chiazaad

1 el (soja)kwark

Een paar pecannoten (5 à 6)

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereidingswijze

Kook de pompoen, dit kan gewoon met schil, tot deze gaar is. Laat dit afkoelen of spoel af met koud water als je het afkoelen wilt versnellen. Doe de afgekoelde pompoen in de blender samen met de amandelmelk, dadel, kaneel, maple syrup en het vanille poeder. Meng tot een glad geheel. Roer hier drie grote el chiazaad doorheen. En schenk het mengsel vervolgens in een glas. Laat dit een uurtje zo staan, of maakt het de avond ervoor en zet het een nachtje in de koelkast, beter nog, dan heb je 's ochtends een super snel ontbijtje! Om het af te maken doe je er voordat je het gaat eten een lepel (soja)kwark overheen en wat fijn gehakte pecannoten. Enjoy!


Commentaren: 0