Peanut butter pancakes


Pindakaas en pancakes. Zeg nou zelf, dat klinkt toch gewoon alsof het ervoor gemaakt is om samen te komen in één receptje. Pindakaas over mijn pancakes gooien doe ik eigenlijk altijd wel, nothing new. Pindakaas in je beslag verwerken is eigenlijk óók wel een mega goed idee, want: hoe meer pindakaas hoe beter! Dus zo gezegd, zo gedaan. Double peanut butter pancakes it is!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

75 gram amandelmeel

25 gram havermout

25 gram gesmolten kokosolie (geurloos) (+extra om in te bakken)

100 gram (soja)yoghurt

25 gram pindakaas

2 eieren

1 el bakpoeder

 

Benodigdheden

Blender

 

Koekenpan

 

Bereidingswijze 

Meng in een blender alle ingrediënten tot een glad geheel. Smelt een beetje kokosolie in een koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Doordat het beslag best dik is kun je er geen hele grote stapel van bakken. De pancakes zijn best machtig dus dit recept is in principe voor twee personen.

 

Optioneel

Je kunt banaan, pompoenpitten, gedroogde goji bessen, wat gehakte pinda's en nog wat extra pindakaas als topping gebruiken. Want pindakaas heb je natuurlijk nooit genoeg!


Commentaren: 0