Havermout Pancakes


Another day another pancake stack. Deze pancakes zijn o.a. gemaakt van havermout, quinoa en lijnzaad. Vol met goede vezels dus en een goed vullend ontbijtje voor de dagen dat je zin hebt in een wat uitgebreider ontbijtje. Je maakt ze nóg lekkerder met wat pindakaas, banaan, granaatappelpitjes en kokosrasp! Ik kan nu een heel uitgebreid verhaal ophangen, maar meer dan dit kan ik er eigenlijk niet van maken jongens; gewoon lekker, gewoon maken!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

35 gram quinoa vlokken (Nature Crops)

65 gram havermout

2 eieren

200 ml havermelk

2 el lijnzaad

1 el kokosrasp

Kokosolie (om in te bakken)

 

Benodigdheden

Blender

Koekenpan

 

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten, op de kokosolie na, in een blender tot een glad geheel. Laat dit vervolgens even 10 minuutjes rusten zodat het mengsel iets dikker wordt. Verhit erna wat kokosolie in een pan en bak er kleine pannenkoekjes van. Draai ze om als er wat belletjes in de bovenkant ontstaan.

 

Optioneel

Je kunt in plaats van quinoa vlokken ook gewoon alleen havermout gebruiken. Ik gebruikte als topping een eetlepel kokospindakaas, een halve banaan, wat maple syrup en granaatappelpitjes

 


Commentaren: 1
  • #1

    Debbythechocoholic (maandag, 01 mei 2017 02:04)

    Deze zien er echt heerlijk uit meid! Ik zal eens quinoa vlokken moeten zoeken �.