Havermout met bloedsinaasappel


Zoals ik al eerder vertelde; het is momenteel de tijd van de bloedsinaasappels. Om deze reden, en omdat ik een heel netje met sinaasappels heb die op moeten ha-ha, probeer ik dit seizoensfruit in een aantal receptjes te verwerken. Dit havermoutje krijgt een zoete touch door de toevoeging van de sinaasappel. Bloedsinaasappels zijn zoeter van smaak als de 'gewone' sinaasappel. De combi met chocolade, dadel en pistache is gewoon goud if you ask me :) hoe voller dat schaaltje hoe beter! 

Recept voor 1 persoon

 

Ingrediënten

70 gram havermout (ik eet veel 's ochtends, jij niet? probeer dan liever 50 gram)

200 ml (soja)melk

50 ml water

1 tl honing (optioneel)

1 bloedsinaasappel

1 medjoul dadel

15 gram pistache nootjes

2 blokjes pure chocolade

 

Benodigdheden

Pannetje

 

Bereidingswijze

Rasp de schil van de bloedsinaasappel. 

Kook de havermout in de sojamelk/water. Kook ongeveer 4 minuutjes op laag vuur. Haal de pan van het vuur, roer de helft van de schil en een tl honing er doorheen en laat het erna nog even 5 minuten staan in het pannetje. 

 

Schil ondertussen de sinaasappel rondom met en mes en snijd erna in de breedte in plakjes. Ontpit de dadel en snijd in ringetjes. Hak de pistache nootjes wat fijner. 

 

Doe de havermout in een schaaltje. Decoreer met de sinaasappel, dadel, pistache, 2 blokjes chocolade een de andere helft van de schilletjes.

 

Optioneel

Je kunt natuurlijk ook een 'normale' sinaasappel gebruiken, zelfde effect alleen iets minder zoet.


Commentaren: 0